Spring naar content

In gesprek over bewegen vanuit de zorg

Vrijdag 14 juni 2024 organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen wederom het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Ben jij erbij? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra het programma rond is en je je kunt aanmelden.

logo van zorg naar bewegen

Congres ‘Van Zorg naar bewegen’

Voldoende bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag vraagt om verandering. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Jij als professional in de zorg kunt dankzij jouw signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen. Juist vanuit de zorg valt er veel te winnen, aangezien mensen met chronische ziekten minder vaak voldoende bewegen: slechts 24-42% van de mensen met een langdurige aandoening beweegt voldoende.

impressie van het congres 'Van zorg naar bewegen' podium
impressie van het congres 'Van zorg naar bewegen'

Wat kun je verwachten?

Meer beweging in de dag van patiënten: wat kunnen jij en jouw collega-zorgprofessionals, samenwerkingspartners en patiënten zelf doen om dit voor elkaar te krijgen? Tijdens deze congresdag krijg je antwoord op deze vraag. Laat je inspireren door de combinatie van kennis vanuit wetenschap en beleid met handige tips uit de praktijk. Tips waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt. Ga in gesprek met zorgprofessionals die dezelfde ambitie hebben als jij en samen willen inzetten op meer bewegen. Help elkaar, en help daarmee patiënten meer beweging in hun dag te brengen.

Ben jij erbij?

Het congres is gericht op medisch specialisten, praktijkondersteuners, (huis)artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Op dit moment zijn we bezig het programma rond te maken. Aanmelden is mogelijk zodra het programma compleet is. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Laat dan hier je gegevens achter en je ontvangt bericht. Het congres vindt plaats in de regio Utrecht.