Spring naar content

In gesprek over bewegen vanuit de zorg

Vrijdag 14 juni 2024 organiseerde Kenniscentrum Sport & Bewegen de tweede editie van het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Een geslaagde dag, boordevol inspiratie en praktische tips.

logo van zorg naar bewegen

Congres ‘Van zorg naar bewegen’

Vrijdag 14 juni organiseerde Kenniscentrum Sport & Bewegen de tweede editie van het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Jij als professional in de zorg kunt dankzij jouw signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen. Juist vanuit de zorg valt er veel te winnen, aangezien mensen met chronische ziekten minder vaak voldoende bewegen: slechts 26,2 tot 43% van de mensen met een langdurige aandoening beweegt voldoende.

Impressie van het congres van zorg naar bewegen 2024

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en kennisproducten op het gebied van zorg, sport en bewegen? Houd dan de pagina www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/zorg in de gaten of meld je hier aan voor de kennisupdate van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

portretfoto van Maureen Ros

Maureen Ros

Specialist

Als specialist Beweeggedrag richt ik mij op de effecten van bewegen in het algemeen en specifiek voor mensen met een chronische aandoening. Daarnaast houd ik mij bezig met het toepassen van kennis over effecten van bewegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Tot slot zet ik mij in om de samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals te verbeteren.