Spring naar content

In gesprek over bewegen vanuit de zorg

Vrijdag 14 juni 2024 organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen de tweede editie van het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Specifiek gericht op zorgprofessionals. Ben jij erbij? 

logo van zorg naar bewegen

Congres ‘Van zorg naar bewegen’

Vrijdag 14 juni organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen de tweede editie van het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Jij als professional in de zorg kunt dankzij jouw signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen. Juist vanuit de zorg valt er veel te winnen, aangezien mensen met chronische ziekten minder vaak voldoende bewegen: slechts 26,2 tot 43% van de mensen met een langdurige aandoening beweegt voldoende.

impressie van het congres 'Van zorg naar bewegen'

Praktische informatie

Het congres vindt plaats in Driebergen bij Landgoed de Horst. Het programma is gericht op medisch specialisten, (huis)artsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en verpleegkundigen.

Het congres is kosteloos te bezoeken. Heb je je aangemeld maar kun je toch niet deelnemen? Meld je dan af via evenementen@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Doe dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het congres. Doe je dit later of ben je niet aanwezig, dan brengen wij 50 euro in rekening. Dit in verband met de kosten die wij maken voor de organisatie van dit congres.

Accreditatie wordt ten minste aangevraagd voor: ABAN, accreditatiebureau Fysiotherapie, accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V Register Zorgprofessionals.

Meer weten over het congres? Stel je vraag via evenementen@kenniscentrumsportenbewegen.nl 

Inschrijving congres ‘Van zorg naar bewegen’.

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*


Naar welke workshops of verdiepingssessies wil jij?

Bekijk hier het inhoudelijke programma per sessie. Let op: kies twee verschillende sessies.

Let op: kies een andere sessie dan dat je hebt gekozen in ronde 1.

Heb je interesse in accreditatie?Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.