Spring naar content

Waar kunnen we jou bij helpen?

De dynamische schooldag

Hoe maak je de schooldag dynamischer voor jeugd? Ieder kind heeft recht op voldoende sport en beweging, maar gebeurt dit ook voldoende? Er zijn talloze onderwijsinstellingen die hier al het goede voorbeeld in geven. Neem bijvoorbeeld De Waterhof in Delft. De openbare basisschool heeft beweging de afgelopen jaren met enthousiasme ingebed met de schooldag. Maar ook op het voortgezet onderwijs timmert men aan de weg op gebied van sport en bewegen. Het Montessori College in Nijmegen vertelt graag waarom zij kinderen een leven lang sporten willen bieden. Het laatste voorbeeld vonden we bij ROC Tilburg, waar ze de mbo-leerlingen voorbereiden op de arbeidsmarkt door een vitale voorsprong op te bouwen. Bekijk de video’s en laat je inspireren!

PO, basisschool Waterhof Delft

VO, Montessori College Nijmegen

ROC, Tilburg

Gezonde school

Steeds meer scholen in Nederland hebben het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ van de Gezonde School. Zijn jullie op school óók actief met sport en bewegen in de gymles en in en om de school? Meer informatie over het themacertificaat lees je hier.

Digitale Magazine Week van de Motoriek

Hoe brengen we Breed Motorische Ontwikkeling (BMO) in de praktijk binnen het onderwijs? Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseerde van 5 t/m 9 oktober 2020 samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO en de VSG een themaweek om meer aandacht te vragen voor het ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’

cover magazine week van de motoriek

Alles over sport

Alle kennis over sport en bewegen op één plek!

Hier vind je kennis voor onderzoek, beleid en praktijk. Voor jou gedeeld en geduid door experts en ervaringsdeskundigen. Allesoversport.nl is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Femke van Brussel

  • Specialist

Mijn doel is om jeugd van 0 tot 12 jaar meer én vaardiger te laten bewegen. Ik werk graag met partners uit wetenschap en praktijk om kennis toepasbaar te maken voor professionals die met deze jeugd te maken hebben. Denk hierbij aan samenwerking met de aanpak Gezonde School en Gezonde Kinderopvang. Verder kan je mij vragen stellen over motorische ontwikkeling, de beweegrichtlijnen (0-4) en erkende sport- en beweeginterventies.

Dorien Dijk

  • Specialist

Ik werk binnen de thema’s Vaardig in Bewegen en Sociaal Veilig Sporten vooral op één doelgroep. En dat is jeugd. Zo draag ik bij aan een optimaal pedagogisch sportklimaat, goed sportbestuur, binden en behouden jongeren bij sport, maar ook bij in en om de school bewegen bij PO, VO, MBO en speciaal onderwijs. Verder ben ik betrokken bij de aanpak Gezonde School en heb ik naast nationale samenwerkingen ook ervaring bij internationale projecten. 

Kennisupdate jeugd

Wil jij als professional op de hoogte blijven van alles wat er speelt omtrent sport, bewegen en jeugd? Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd en ontvang betrouwbare, relevante kennis en praktische tools.

Mail icoon