Spring naar content

screenshot van de handreiking van het onderdeel primaire onderwijs

Het belang van meer en veelzijdig bewegen op school

Zittend onderwijs is nog te vaak de norm. Dit terwijl er talloze kansen liggen om, naast de gymles, meer bewegen op school te integreren. Maar hoe pak je dit aan?

In de Handreiking beter bewegen voor school en omgeving vind je instrumenten, methodieken en inspirerende voorbeelden hoe je dit binnen Primair Onderwijs kunt stimuleren

Naar meer sportparticipatie van jongeren in het vmbo.

Met de infographic krijg je meer inzicht in de cijfers rondom sport- en beweegparticipatie onder jongeren in het vmbo. Dat deze laag is, betekent echter niet dat zij negatief tegenover sport- en beweegdeelname staan. Door aan te sluiten bij de (be)leefwereld van jongeren vergroot je de kans op het vinden, bereiken en betrekken van deze doelgroep. Wil je meer inspiratie en handvatten in de zoektocht naar hoe meer jongeren in het vmbo blijvend te laten sporten? Het e-book ‘Naar meer sportparticipatie in het vmbo’ helpt je op weg.

Op zoek naar inspiratie, kennis, tools en meer?

Tipsheet sport en bewegen basisonderwijs

Met deze tipsheet brengen we de redenen in kaart om in te zetten op meer beweging in en rondom school. 

Whitepaper Van jongs af aan vaardig in bewegen

Deze whitepaper geeft inzicht in vaardig leren bewegen. Het stimuleert professionals vanuit meerdere kanten over dit vraagstuk na te denken en te handelen.

Aanmelden kennisupdate

Blijf je graag op de hoogte van onze producten en kennis? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Producten

Producten Je vindt hier handige instrumenten, stappenplannen, factsheets en whitepapers. De producten worden aangeboden in een persoonlijk account. Met dit…

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Johan Koedijker

  • Specialist

Ik vertaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een gezonde motorische ontwikkeling naar praktisch toepasbare informatie, zodat iedereen een leven lang kan profiteren van de vele voordelen van sport en bewegen. Thema’s waar ik mij mee bezighoud zijn; meer en beter bewegen op school, gevarieerder en met plezier sporten op de vereniging en meer bewegen in de buurt.