Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Diversiteit in vrijetijdsbesteding (2000)

rapportage van een onderzoek naar de deelname van Surinaamse, Turkse en Marokkaanse Rotterdammers van de 1e en 2e generatie aan onder andere cultuur, openluchtrecreatie en sport in 1999

Op verzoek van een aantal landelijke instellingen en diverse afdelingen en diensten van de gemeente Rotterdam heeft het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) in het najaar van 1999 een Vrijetijdsomnibusenquête onder allochtonen uitgevoerd met als titel ‘Wonen, recreëren en uitgaan in Rotterdam’. Deze enquête is gehouden onder zeven etnische groepen Rotterdammers van 16 tot en met 75 jaar. Op de eerste plaats was het doel het verkrijgen van inzicht in de recreatieve wensen en het recreatieve gedrag van allochtonen van de eerste en de tweede generatie. Daarnaast wilde men onder andere de invloed van culturele (etnische) achtergronden op deze wensen en dit gedrag achterhalen.

Literatuurverwijzing: Rijpma, S.G., & Roques, C. (2000). Diversiteit in vrijetijdsbesteding: rapportage van een onderzoek naar de deelname van Surinaamse, Turkse en Marokkaanse Rotterdammers van de 1e en 2e generatie aan onder andere cultuur, openluchtrecreatie en sport in 1999. Rotterdam: Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS).

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Mulier instituut ALLO-TB-0006 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving