Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Growing up unequal (2016)

gender and socioeconomic differences in young people’s health and well-being, health behaviour in school-aged children (HBSC) study, international report from the 2013/2014 survey

In dit rapport staat een overzicht over gezondheid en leefstijl van jongeren in Europa van 11, 13 en 15 jaar. Het rapport bevat de resultaten van de Health Behaviour in School-aged Children (HBSC)-studie waaraan een groot aantal landen in Europa en Noord-Amerika deelneemt.

Het rapport besteedt niet alleen aandacht aan verschillen tussen landen, maar belicht ook verschillen in leeftijd, sekse en welvaart. De HBSC-studie onderzoekt een breed spectrum van gezondheidsgedrag en welzijn van scholieren in Europa zoals ontbijten, overgewicht, bewegen, genotmiddelengebruik, de sociale context in school en het gezin, psychosociaal functioneren, pesten en mediagebruik.

Literatuurverwijzing: World Health Organization (WHO) (2016). Growing up unequal: gender and socioeconomic differences in young people’s health and well-being, health behaviour in school-aged children (HBSC) study, international report from the 2013/2014 survey. World Health Organization Europe.

Omschrijving