Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Implementatie van de BeweegKuur in de regio (2010)

evaluatie onder ROS-adviseurs

Met subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is de gecombineerde leefstijlinterventie, genaamd “BeweegKuur”, ontwikkeld door Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). De BeweegKuur is een “tailored” gecombineerde leefstijlinterventie welke focust op het veranderen van fysieke activiteit en eetgedrag vanuit de eerstelijnsgezondheidszorg. Vanaf 2009 is de BeweegKuur doorontwikkeld voor patiënten met overgewicht of obesitas. In 2008 werd de BeweegKuur in zeven ROS regio’s ingevoerd. In 2009 was het aantal ROS regio’s verdubbeld en sinds 2010 participeren alle ROS regio’s in de BeweegKuur.
In samenwerking met ResCon voert de Universiteit Maastricht, in opdracht van NISB, een aantal (proces)evaluaties uit. Deze deelstudies zijn erop gericht te onderzoeken hoe en onder welke voorwaarden de BeweegKuur optimaal geïmplementeerd kan worden. In dit rapport wordt een evaluatie onder ROS-adviseurs die betrokken zijn bij de implementatie van de BeweegKuur besproken.

Literatuurverwijzing: Helmink, J.H.M., Boekel, L.C. van, & Kremers, S.P.J. (2010). Implementatie van de BeweegKuur in de regio: evaluatie onder ROS-adviseurs. Maastricht: Universiteit Maastricht.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Kenniscentrum Sport & Bewegen NISB-TB-0016 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Kenniscentrum Sport & Bewegen
tel: 030-3041100
e-mail: info@kenniscentrumsportenbewegen.nl

Omschrijving