Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Is sportdeelname genoeg? (2019)

de Nederlandse 2018 physical activity report card voor kinderen en jongeren, inclusief de physical activity report card+ voor kinderen en jongeren met een chronische medische aandoening

De Active Healthy Kids the Netherlands (AHKN) Physical Activity Report Card en de Report Card+ geven inzicht in de landelijke prestaties van het beweeg-, sedentair-, en slaapgedrag van zowel gezonde kinderen en jongeren als hun leeftijdsgenoten met een chronische medische aandoening (CMA). In 2016 is de eerste Nederlandse Report Card voor gezonde kinderen gepubliceerd. In 2017 gevolgd door de Report Card+ voor kinderen met een chronische medische aandoening. De resultaten van de 2018 Report Card en Report Card+ kunnen vergeleken worden met de vorige resultaten en de resultaten uit de Global Matrix 3.0, waarin de resultaten van 49 landen zijn meegenomen.

Literatuurverwijzing: Takken, T., Jong, N.B. de, Duijf, M.J.W., Berg, S. van den, & Wendel-Vos, G.C.W. (2019). Is sportdeelname genoeg?: de Nederlandse 2018 physical activity report card voor kinderen en jongeren, inclusief de physical activity report card+ voor kinderen en jongeren met een chronische medische aandoening. Utrecht: Active Healthy Kids the Netherlands, Kinderbewegingscentrum, Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Kenniscentrum Sport & Bewegen JEUG-TB-0003 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Kenniscentrum Sport & Bewegen
tel: 0318-490900
e-mail: info@kenniscentrumsportenbewegen.nl

Omschrijving