Spring naar content
Terug naar de kennisbank

(On)begrensde mogelijkheden? (2017)

de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking

De Report Card+ is een rapport over de landelijke prestaties van het beweeg-, sedentair, en slaapgedrag van kinderen met een chronische aandoening of beperking. In 2016, is de eerste Nederlandse Report Card voor gezonde kinderen gepubliceerd. De Report Card+, is een soortgelijk rapport waarin dezelfde methode is gevolgd. In deze monitor wordt de jeugd verdeeld in 4-11 jarige kinderen en 12-17 jarigen jongeren. De resultaten worden daarom in deze twee leeftijdsgroepen beschreven.

Dit rapport is geschreven voor een breed publiek, geschikt voor iedereen. Het volledige, Engelstalige rapport is geschikt voor professionals en beleidsmakers. Het volledige rapport bevat achtergrondinformatie over de methode en de ontwikkeling van de Report Card+, beschrijving van de gebruikte bronnen, gedetailleerde beschrijvingen van de indicatoren (belangrijkste bevindingen, literatuur, factoren die van invloed zijn, hiaten in de kennis en aanbevelingen).

Literatuurverwijzing: Burghard, M., Jong, N. de, Vlieger, S., & Takken, T. (2017). (On)begrensde mogelijkheden?: de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking. Utrecht: Active Healthy Kids the Netherlands.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Mulier instituut GEHA-TB-0001 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving