Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Samen sterk voor ouderen in beweging in de vrije tijd inclusief sport, thuis, tijdens verplaatsingen en op het (vrijwilligers)werk (2018)

basisvisie, werkkader en inspiratie voor Vlaamse middenveldorganisaties uit verschillende sectoren

Auteur(s): Ragnar Van Acker

De Commissie Sport en Bewegen van de Vlaamse Ouderenraad nam het initiatief om de visienota ‘55-plussers in beweging’ van 2008 te actualiseren én verruimen naar alle contexten van beweging. Samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven bundelden deze commissie de krachten om te komen tot één gemeenschappelijke basisvisie over ouderen en beweging. Deze basisvisie vormt nu een kader voor een bewegingsbeleid bij middenveldorganisaties op Vlaams niveau uit verschillende sectoren: gezondheid & welzijn, sport, ruimtelijke planning, mobiliteit, cultuur, wonen en werk. 

Literatuurverwijzing: Acker, R. Van (2018). Samen sterk voor ouderen in beweging in de vrije tijd inclusief sport, thuis, tijdens verplaatsingen en op het (vrijwilligers)werk: basisvisie, werkkader en inspiratie voor Vlaamse middenveldorganisaties uit verschillende sectoren. Breda: Vlaams Instituut Gezond Leven.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Kenniscentrum Sport & Bewegen OUDE-TB-0007 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Kenniscentrum Sport & Bewegen
tel: 0318-490900
e-mail: info@kcsport.nl

Omschrijving

 • Jaar:
  2018
 • Plaats:
  Breda
 • Uitgever(s):
  Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Ouderenraad
 • Collatie:
  71 p.
 • Mediumsoort:
  Brochure
 • Trefwoord(en):