Spring naar content
Terug naar de kennisbank

VeranderCanvas (2018)

een praktisch boek voor iedereen die doordacht wil werken aan organisatieverandering

In veel organisaties vinden veranderingen plaats. Maar succesvol veranderen gaat niet vanzelf. Het boek VeranderCanvas helpt om doordacht te werken aan organisatieverandering.

Doordacht veranderen begint met een noodzaak of ambitie én een beeld van de resultaten die de verandering op moet leveren. Vervolgens wordt op gestructureerde wijze gewerkt aan het bereiken van die resultaten. Het stellen van een diagnose is voor doordacht veranderen cruciaal: ‘Waar staat de organisatie ten aanzien van de verandering?’. Pas als die vraag is beantwoord, kan worden bepaald aan welke onderwerpen moet worden gewerkt om de verandering succesvol te realiseren.

Het zwaartepunt van het VeranderCanvas ligt op de diagnose. Op praktische wijze, ondersteund met voorbeelden, worden alle facetten van het werken aan verandering systematisch doorlopen en wordt op basis van de diagnose inzichtelijk gemaakt welke onderdelen aandacht behoeven bij het ontwerpen en implementeren van de verandering.

Literatuurverwijzing: Huijsmans, A. B., Rossum, L. van, Segijn, S., Grinwis, K., & Have, W. ten (2018). VeranderCanvas: een praktisch boek voor iedereen die doordacht wil werken aan organisatieverandering. Amsterdam: Management Impact.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Mulier instituut MANA-0128 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving