Spring naar content

Blik terug op de 'Week van de motoriek' met het digitaal magazine

Hoe staat het met de Breed Motorische Ontwikkeling (BMO) van de jeugd?! Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseerde van 5 t/m 9 oktober 2020 samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO en de VSG een themaweek om meer aandacht te vragen voor het ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’. Deze succesvolle eerste editie, met maar liefst zeven online webinars heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd.

We weten allemaal hoe belangrijk het is voor de jeugd om in beweging te blijven, helemaal ten tijde van het coronavirus. We zijn verheugd dat we méér dan 1.000 professionals hebben mogen informeren over hoe BMO verder in de praktijk te brengen aan hand van inspirerende sprekers, wetenschappelijke achtergronden en praktische tips. 

Terugblik

We willen het succes van de Week van de motoriek dolgraag graag met jullie delen, daarom hebben we een digitaal magazine ontwikkeld. Hierin blikken we terug hoe professionals BMO kunnen stimuleren in de gemeente, school, buurt, sportvereniging, kinderopvang of andere setting. Hiernaast kun je alle webinars terugkijken, delen we talloze tools en verdiepende artikelen, stelden we de vragen van de deelnemers aan de politiek en vragen we om feedback. 

Wil je de Week van de motoriek (her)beleven?

En we hebben goed nieuws. Het magazine staat vanaf nu online. Wil jij de Week van de motoriek herbeleven? Wil je een sessie nog eens rustig terugkijken? Of heb je iets gemist? Download dan snel het digitale magazine vanaf de productpagina

Voor wie is het magazine interessant?

Voor iedereen die zich inzet voor meer sport en bewegen. Voor praktijkprofessionals, vanuit sportbonden, maar zeker ook voor buurtsportcoaches, vakleerkrachten, medewerkers kinderopvang, professionals uit de JGZ en beleidsmedewerkers bij gemeenten.