Spring naar content

Nieuw: gids met bouwstenen voor een gezonde leefomgeving 

Op dinsdag 11 juni is tijdens de PROVADA de gids ‘Buurt in beweging’ gelanceerd. Deze praktische toepasbare gids, is een gezamenlijke initiatief van de Hartstichting, Kenniscentrum Sport & Bewegen en gebiedsontwikkelaar AM, die concrete bouwstenen biedt voor een gezonde leefomgeving voor iedereen.

Gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft op dit moment overgewicht en één op de acht kinderen is te zwaar, wat de kans op ernstige ziektes zoals hart- en vaatziekten verhoogt. Zonder verandering zal dit de komende tien jaar nog eens een miljoen mensen extra treffen, wat een enorme druk op de zorg en torenhoge maatschappelijke kosten met zich meebrengt. Onze leefomgeving heeft een enorme impact op ons fysieke, mentale en sociale welzijn. Hoewel het ontwerpen van een gezonde leefomgeving een positieve boost kan geven, wordt deze kans momenteel nog onvoldoende benut.  

Vanuit de gezamenlijke ambitie om Nederland gezonder te maken hebben de Hartstichting, Kenniscentrum Sport & Bewegen en AM de handen ineengeslagen. Het resultaat van deze samenwerking is een gids met bouwstenen, die ontwikkelaars, architecten en beleidsmakers de nodige handvatten en inspiratie biedt om openbare ruimtes in te richten die beweging en sociale interactie stimuleren.

De gids bevat, naast bouwstenen waaruit een gezonde leefomgeving bestaat, ook inspirerende voorbeeldprojecten uit binnen- en buitenland, zoals groene woongebouwen, fietsroutes en eetbare woonwijken. Je kunt de gids bekijken op onze Kennisbank Sport & Bewegen.

Kennisupdate

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de Kennisupdate!