Spring naar content

Kinderen bewegen minder, zijn minder fit en hebben steeds meer kans op overgewicht en chronische aandoeningen. Wanneer ze fysiek niet goed meekomen, beleven ze minder plezier aan sport. De kans op vroegtijdig stoppen met sport wordt hierdoor steeds groter. Hier kunnen we samen iets aan veranderen. Door de motorische ontwikkeling van jongs af aan breed te stimuleren, worden jongeren vaardiger in bewegen en ontwikkelen ze een actievere leefstijl en blijven ze enthousiast over sport en bewegen. Jong leren, is later profiteren!   

Trends en ontwikkelingen

Van jongs af aan de vaardigheid in sport en bewegen stimuleren, is een gedeelde taak en verantwoordelijkheid. Naast ouders en verzorgers, spelen ook scholen, kinderopvang, sportclubs en overheden hierin een rol. Door het deelakkoord Vaardig in bewegen uit het Sportakkoord te vertalen van nationaal naar lokaal beleid, krijgt dit onderwerp ook op de lokale politieke agenda steeds meer aandacht. Bijvoorbeeld door het opstellen van de Kleine Beweegagenda of het toewijzen van Gezonde School-vignetten.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht voor kennis over het belang van beweegstimulering bij kinderen en jongeren. Wij delen onderbouwde kennisproducten zoals whitepapers, factsheets, inspiratiekaarten en tipkaarten. Ook geven we inspirerende voorbeelden en workshops en ontwikkelen samen met jou producten die jij in de praktijk kunt gebruiken. Of dat nu in de klas of in de wijk is, bij de kinderopvang of op de sportclub.

cover whitepaper physical literacy

Ben je opzoek naar handige instrumenten, stappenplannen, factsheets en whitepapers

Onze ambitie

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongeren een passend aanbod te geven om beter en met plezier te leren bewegen. We voorzien zoveel mogelijk professionals die met kinderen werken van voldoende en de juiste kennis en tools om hieraan te werken.

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Johan Steenbergen

  • Accountmanager

Ik zet mijn kennis, kunde en netwerk graag in om onze jeugd vaardiger te maken in bewegen. Ik ben van huis uit bewegingswetenschapper en heb mij na mijn studie enkele jaren gespecialiseerd in de sportfilosofie. Mijn interesse is vooral hoe kennis toepasbaar te maken voor verschillende sport- en beweegpraktijken en hoe vanuit vragen uit ‘de’ praktijk te komen tot relevante, toepasbare kennis met impact.