Spring naar content

Hoe benut je de sociale waarde van sport en bewegen?

Sport en bewegen leiden tot diverse positieve effecten. Voor gemeenten dragen deze positieve effecten bij aan het behalen van hun doelstellingen. Naast een economische waarde hebben sport en bewegen ook een sociale waarde, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden, netwerken en mentaal welzijn. Maar wat weten we over die sociale waarde? En hoe kunnen we de kennis hierover gebruiken om sport en bewegen als middel in te zetten voor gemeentelijke vraagstukken binnen bijvoorbeeld het jeugdbeleid of het welzijnsbeleid

Tijdens deze bijeenkomst delen we kennis en gaan we met elkaar in gesprek over de sociale waarde van sport en bewegen, hoe deze waarde positief kan bijdragen aan gemeentelijke vraagstukken en wat hiervoor nodig is. De bijeenkomst wordt begeleid door Lilian van den Berg en Jamilla Vervoort van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsadviseurs bij gemeenten (sport, sociaal domein, jeugd, welzijn, gezondheid, etcetera).

Vragen?
Vragen kun je mailen naar lilian.vandenberg@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen
The Grid – 4e verdieping
Euclideslaan 255
3584 BV Utrecht

030-3041100
info@kenniscentrumsportenbewegen.nl

OV
Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal neem je bus 28 vanaf centrumzijde en stap je uit bij halte Rijnsweerd-Noord. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar ons kantoor. Ook kun je kiezen voor de OV fiets vanaf Centraal Station Utrecht. Dat is ongeveer 15 minuten fietsen. Let op, pak je tijdens spitstijden de fiets, dan kan het wat langer duren voordat je eenmaal aan je route kunt starten.

Auto
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij Bar Beton Rijnsweerd. Het tarief is vanaf €1,50 per uur, het eerste uur is gratis. Op deze parkeerplek zijn acht oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Ook kun je terecht bij ParkBee (vooraf reserveren mogelijk). Vanaf beide locaties is het 5 minuten lopen. Een andere optie is parkeren bij de P+R Science Park. Vanaf daar is het 10 minuten met bus 28 tot halte Rijnsweerd-Noord en aansluitend 5 minuten lopen.

Praktische informatie

Datum: 12 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Adres:
Kenniscentrum Sport & Bewegen
Euclideslaan 255
3584 BV Utrecht, Nederland

Gratis

Deel dit evenement