Spring naar content

Beweeggedrag

Als meer mensen de beweegrichtlijnen halen, helpt dat bij overgewicht, chronische ziekten en mentale gezondheid. We bieden alle domeinen kennis over beweeggedrag van jong tot oud.

Beweegvriendelijke Omgeving

Ga aan de slag met onze kennis, inspiratie en praktische tips om in jouw gemeente een gezonde, beweegvriendelijke omgeving te creëren.

Esports, gaming en gamification

De ontwikkeling van e-sports gaat razendsnel, maar er is nog veel onduidelijk over de effectiviteit en de langetermijneffecten. Wij houden de ontwikkelingen voor je bij.

Jeugd

Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van kinderen en jongeren nu én op latere leeftijd. Voldoende en veelzijdig bewegen draagt bovendien bij aan de sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling.

Meedoen door sport en bewegen

Kunnen meedoen met sport en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We delen kennis over het bereiken van kwetsbare groepen en verlagen van drempels.

Topsport

Wij maken actueel wetenschappelijk onderzoek snel en begrijpelijk beschikbaar voor bondscoaches, embedded scientists en technisch directeuren uit de topsport.

Waarde van sport en bewegen

Hoe maak je economische en maatschappelijke effecten van sport en bewegen meetbaar in euro’s? Wij geven antwoord op die vraag.