egg beeldmerk

Zet de volgende stap in esports, gaming en gamification op Kennisevent EGG!

Laat je op 8 oktober 2024 inspireren door Noah Wientjes van Ajax Esports over topprestaties in een gezonde omgeving, leer van David Buisonjé van TU Delft over de effectiviteit van beloningsprogramma’s in beweegapps, en transformeer ideeën om tot plannen in een serious game met Jurriaan van Rijswijk van Games for Health. Bekijk het volledige programma en koop je ticket via https://kenniseventegg.nl.

Spring naar content

Waarvoor kun je bij ons terecht?

We bekijken waar gamen en gamification kunnen bijdragen aan het vergroten van de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen en bieden relevante kennis voor professionals. Waar het gaat om esports, ondersteunen we coaches met kennis die hen helpt om hun talenten optimaal te begeleiden naar een topprestatie. We verzamelen en delen best practices, maar ook ervaringen die minder succesvol zijn gebleken. Ook verbinden we de EGG-wereld, het onderzoeksveld en de sport- en beweegprofessional door een kennisconsortium in te richten of aan te sluiten bij een bestaand kennisnetwerk.

Met het ebook esports krijg je een beeld van het ontstaan van esports en actuele praktijkvoorbeelden. De inspiratiesheet Esports, Gaming en Gamification (EGG) biedt buurtsportcoaches praktische tips om zelf met EGG aan de slag te gaan.

In twaalf hoofdstukken word je meegenomen in de wereld van esports vanaf het ontstaan tot actuele praktijkvoorbeelden van nu. Voor beleids-makers, onderzoekers en praktijkprofessionals.

Kenniscord Esports, Gaming en Gamification

Het Kenniscord Esports, Gaming en Gamification (EGG) is een online community binnen Discord voor professionals met als doel kennis te delen over EGG. Het platform biedt de mogelijkheid om vragen te stellen, ervaringen en praktische en wetenschappelijke kennis te delen. Het is dè online plek waar professionals elkaar ontmoeten.

Onze ambitie

Onze ambitie is om een betrouwbare kennisbron te zijn met objectieve informatie over EGG, gericht op sport en bewegen. Om dat te realiseren is verbondenheid nodig met ontwikkelaars, het onderzoeksveld en de professionals en beleidsmakers uit het werkveld.

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Cees Vervoorn

  • Manager Toegepaste Wetenschap

Topsport maakt reeds lange tijd onderdeel uit van mijn leven. Zit als het ware in mijn bloed, sinds ik op 16-jarige leeftijd mocht deelnemen aan de Olympische Spelen te Montreal. Het is een verbondenheid die mij niet meer heeft losgelaten en later is uitgebreid met interesse voor bewegen in veel bredere zin. Het onderzoeken en uitdragen waard. Zo kunnen interventies bijdragen aan het verbeteren van gezondheid, kunnen gaming en gamification ingezet worden om mensen in beweging te krijgen en kan Topsport Topics onze (top)coaches helpen het beste uit hun pupillen te halen. Dit alles komt samen in mijn werk bij Kenniscentrum Sport & Bewegen!