Spring naar content

Werkbijeenkomst: leer meer over het werven van je doelgroep en borgen van je project!

Dinsdagochtend 10 november a.s. van 9.30 uur tot 12.30 uur kun je een boost geven aan jouw project of interventie uit de Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht en/of Jeugd in lage inkomensbuurten.

Onder leiding van dagvoorzitter Yasmina Aboutaleb gaan we de thematieken binnen het werven van je doelgroep en het borgen van je project verdiepen. We delen ervaringen over het enthousiasmeren van jongeren, samenwerken met partners, borgen van projecten en versterken van ouderbetrokkenheid. Als speciale gasten sluiten inhoudelijk deskundigen van Rotterdam Sportsupport aan. Zij hebben veel kennis over het in beweging krijgen en houden van kwetsbare doelgroepen waaronder jeugd. Hun ervaringen worden actief gedeeld en in de vier verdiepende sessies nemen zij de deelnemers mee naar de weerbarstige uitvoeringspraktijk.

Deze ochtend kun je als projectleider, projectlid, interventie-eigenaar of uitvoerder kiezen welke twee verdiepende sessies je wilt bijwonen na het plenaire gedeelte. De sessies vinden plaats onder leiding van Rotterdam Sportsupport. Je kunt kiezen uit het borgen van je project; het enthousiasmeren van jeugd en hun doorstroom; de samenwerking met partners en/of het betrekken van ouders.

Er zijn twee rondes met verdiepende sessies. Je kunt dus twee van de vier sessies bijwonen. Let op, per sessie is een maximum aantal deelnemers van 15. Vol = vol, dus schrijf je snel in!

De bijeenkomst vindt volledig online plaats. Na je inschrijving via de website ontvang je een bevestiging op het door jou aangegeven mailadres. Op datzelfde mailadres ontvang je de link naar de bijeenkomst. Deze link kun je 10 november aanklikken en dan kom je automatisch in de online werkbijeenkomst.

Bijzondere gasten: Praktijkkennis en ervaring vanuit Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport gaat en staat voor verenigd sporten. Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen én houden van Rotterdammers. Samen met de 346 Rotterdamse verenigingen zorgt Rotterdam Sportsupport ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. De organisatie stelt clubs in staat om, nu én in de toekomst, het verschil te maken voor Rotterdammers.

Rotterdam Sportsupport kent de lokale situaties en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma’s. Met tal van projecten streeft zij naar vitale en veilige sportverenigingen, meer jeugd naar de sportvereniging én meer Rotterdammers blijvend in beweging. Dit doet zij vanuit de vijf rollen: helikopter, aanjager, verbinder, facilitator en organisator.

 

Voor vragen contact opnemen met: info@kenniscentrumsportenbewegen.nl

De dagvoorzitter (Yasmina Aboutaleb) zal de dag starten met een welkom en introductie van de sprekers.
Yasmina gaat in gesprek met verschillende sprekers over het borgen van sport- en beweegprojecten en het werven van deelnemers. 
Er worden vier verschillende sessies aangeboden waarin de thematieken werving en borging verder worden verdiept. De sessies worden geleid door inhoudelijke experts van Rotterdam Sportsupport. Tijdens het inschrijven kun je kiezen welke sessie je wilt bijwonen in ronde 1 en in ronde 2. Vol = vol.  
  • Sessie 1: Borging van een project
  • Sessie 2: Voorbereiding - samenwerkingspartners
  • Sessie 3: Jeugd enthousiasmeren en laten doorstromen
  • Sessie 4: Ouderbetrokkenheid: Welkom op de club

Er worden vier verschillende sessies aangeboden waarin de thematieken werving en  borging verder worden verdiept. De sessies worden geleid door inhoudelijke experts van Rotterdam Sportsupport. Tijdens het inschrijven kun je kiezen welke sessie je wilt bijwonen in ronde 1 en in ronde 2. Vol = vol.

  • Sessie 1: Borging van een project
  • Sessie 2: Voorbereiding - samenwerkingspartners
  • Sessie 3: Jeugd enthousiasmeren en laten doorstromen
  • Sessie 4: Ouderbetrokkenheid: Welkom op de club

Yasmina haalt de leerlessen van de dag op bij zowel deelnemers als sprekers.

Specifiek voor de thematiek rondom ‘Werving; Ouderbetrokkenheid’ laten we een sneak preview zien van het instrument ‘Ouders erbij’.

Sprekers
Yasmina Aboutaleb

Yasmina Aboutaleb is freelance journalist, columnist en dagvoorzitter. Ze studeerde Politicologie en Journalistiek & Media (Universiteit van Amsterdam en Sciences PO Paris). 

Ze schrijft onder meer voor de Volkskrant (o.a. als theater- en televisierecensent). In 2016 kwam haar boek Dit maak je nooit meer mee uit, waarin ze scherpe observaties en losse gesprekken met buurtbewoners van Amsterdam deelt met de lezer.

Eerder was ze algemeen verslaggever voor NRC Handelsblad, columnist voor Het Parool, redacteur van Met Het Oog op Morgen (NOS, Radio 1) en invalpresentator voor het radioprogramma Dichtbij Nederland (NTR).

Naast haar schrijf- en radiowerk wordt ze regelmatig gevraagd voor lezingen, gespreksleiding en presentatie- en interviewopdrachten.


Gert-Jan Lammens

Gert-Jan Lammens is de directeur van Rotterdam Sportsupport.

Voldoende draagvlak, een financieel sterke basis en goede samenwerking zijn essentieel in de continuïteit van een project. Rotterdam Sportsupport streeft naar een goede borging van projecten/interventies en/of andere (sport)activiteiten.


Linda Ooms

Linda Ooms is onderzoeker bij het Mulier Instituut. Zij doet onderzoek naar  het verloop en de borging van de JILIB (Jeugd in lage inkomensbuurten) en KSG (Kinderen sportief op gewicht) Sportimpulsprojecten.


Laura Butselaar

Laura Butselaar is als specialist kwetsbare jeugd bij Kenniscentrum Sport & Bewegen betrokken bij diverse projecten en programma’s om kwetsbare jeugd mee te laten doen door sport en bewegen. Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk over sport en bewegen toepasbaar voor professionals. In de themaweek levert Laura een bijdrage aan de sessie ‘VMBO-er: “Aan sport doen? Waarom zou ik?”’.

Frank Vermeulen

Frank is verenigingsconsulent Veilig sportklimaat.

Ouderbetrokkenheid: Iedere vereniging wil graag dat ouders betrokken zijn. Zowel bij hun eigen kind als bij de vereniging. Deze betrokkenheid levert het kind én de club een hoop voordelen op. Rotterdam Sportsupport helpt en adviseert verenigingen met het vergroten van de ouderbetrokkenheid.

Percy Isenia

Percy is verenigingsconsulent Leden en consulent Toeleiden.

Ledenwerving en doorstroom: Ledenwerving is één van de belangrijke thema’s waar sportverenigingen mee te maken hebben. In Rotterdam adviseert Rotterdam Sportsupport clubs bij hun wervingsstrategie: niet alleen hoe de juiste doelgroep te bereiken is, maar ook hoe je deze doelgroep door laat stromen naar structureel sportaanbod.

Maarten Niggebrugge

Maarten is projectleider Schoolsportvereniging.

Samenwerken met partners: de Schoolsportvereniging koppelt sportverenigingen en scholen aan elkaar, zodat kinderen de mogelijkheid hebben om dichtbij huis (structureel) te sporten. De Schoolsportvereniging verbindt partijen en adviseert hoe je met verschillende (sport)samenwerkingspartners de sportparticipatie omhoog kan brengen.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.


Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport gaat en staat voor verenigd sporten. Sportverenigingen zijn de
onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen én houden van Rotterdammers. Samen met de
346 Rotterdamse verenigingen zorgt Rotterdam Sportsupport ervoor dat iedereen sportief en
maatschappelijk kan meedoen. De organisatie stelt clubs in staat om, nu én in de toekomst, het
verschil te maken voor Rotterdammers.

Rotterdam Sportsupport kent de lokale situaties en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de
Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma’s. Met tal van projecten
streeft zij naar vitale en veilige sportverenigingen, meer jeugd naar de sportvereniging én meer
Rotterdammers blijvend in beweging. Dit doet zij vanuit de vijf rollen: helikopter, aanjager,
verbinder, facilitator en organisator.


Praktische informatie

Datum: 10 november 2020
Tijd: 09:30 - 12:30 uur

Adres:
online

Deel dit evenement