Spring naar content

Wat is er in de Kennisbank te vinden?

De Kennisbank Sport & Bewegen bevat circa 21.000 publicaties. Niet alleen over sport en bewegen, maar bijvoorbeeld ook over leefstijl, gezondheid, samenwerking. Deze Kennisbank biedt een overzicht van onderzoek, beleid en ervaringen uit de praktijk. Het gaat daarbij om sport als doel en sport als middel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Door deze kennis te bundelen ontstaat een krachtige informatiebron waarmee het werkveld bediend wordt.

Publicaties kunnen boeken zijn, maar ook rapporten, factsheets of tijdschriftartikelen uit vaktijdschriften of wetenschappelijke tijdschriften. Als het mogelijk is, nemen we publicaties fulltext op.

Mis je een belangrijke publicatie? Geef dat dan door aan de medewerkers van het Informatiecentrum via info@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Samenwerking

Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) hebben hun krachten gebundeld en gezamenlijk de Kennisbank Sport en Bewegen ontwikkeld. Ook Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) is daarbij aangesloten.

Ontstaan

De Kennisbank Sport & Bewegen bestaat al sinds 2002. In eerste instantie werd de catalogus alleen bijgewerkt door (de voorloper van) Kenniscentrum Sport, maar als snel sloot het Mulier Instituut aan. Daarna werd de samenwerking uitgebreid met de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Publicaties lenen

Publicaties worden niet uitgeleend; inzage is op verzoek. Bij de beschrijving van elke publicatie staat beschreven bij welke organisatie het aanwezig is.

Publicaties vinden

De informatie wordt aan publiek beschikbaar gesteld via de websites van diverse organisaties. Dit zorgt voor efficiency en betere kwaliteit van de gevonden informatie.

Publicaties zijn te doorzoeken via de websites van:

De organisaties spannen zich in om kennis over sport en bewegen te ontwikkelen en te verspreiden naar het werkveld, ieder vanuit zijn eigen specifieke invalshoek en opdracht.

Publicaties verwijderen

Ben je een auteur en wil je een publicatie laten verwijderen uit de Kennisbank Sport & Bewegen?

Geef dat dan door aan de medewerkers van het Informatiecentrum via het e-mailadres info@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Binnen vijf werkdagen krijg je bericht.

afbeelding van zoekscherm database kennisbank

Beleidsnota’s Sport

In de Kennisbank Sport & Bewegen staan zoveel mogelijk beleidsnota’s sport en bewegen. Van Nederlandse gemeenten en provincies maar ook overheidsbeleid. Dit kunnen sportnota’s, sportvisies of kadernota’s zijn. Soms is sportbeleid ook een onderdeel geworden van sociaal beleid; het hangt af van de lokale situatie welke soort nota men lokaal heeft ontwikkeld.

Mis je een nota? Geef dat dan door aan de medewerkers van het Informatiecentrum via info@kenniscentrumsportenbewegen.nl.