Spring naar content

Kennisevent esports, gaming en gamification 2023

HÉT KENNISEVENT VOOR DE SPORT- EN BEWEEGPROFESSIONAL

Op 4 oktober 2023 vindt het Kennisevent Esports, Gaming en Gamification (EGG) in Stadion Galgenwaard plaats en jij kunt daarbij zijn. Deze editie, georganiseerd door Kenniscentrum Sport & Bewegen en Techonomy belooft opnieuw een event vol interessante kennissessies en paneldiscussies te worden. Dit jaar kun je ook meedoen aan een experience tour waar experts hun kennis delen over esports, gaming en gamification.

Het doel van dit event is om ervaringen uit de praktijk, beleid en onderzoek met elkaar te delen en samen inhoudelijk het gesprek aan te gaan, en niet te vergeten te netwerken.

Esports: (Semi-)professioneel competitief gamen – in de vorm van competities en toernooien – van computerspellen. Dit wordt gezien als een vorm van (top)sport.

Gaming: Het (recreatief) spelen van videogames. Tijdens dit kennisevent wordt met name de verbinding gelegd tussen (beweeg)games, sport, bewegen en een digitale balans.

Gamification: Het toepassen van (digitale) spelelementen in een niet-spel setting om activiteiten aantrekkelijker te maken met als doel het gedrag van gebruikers te beïnvloeden. Tijdens dit kennisevent wordt gamification toegepast om sporten en bewegen te stimuleren.

Voor wie?

Het Kennisevent EGG is bestemd voor innovatieve sport- en beweegprofessionals zoals:

  • Praktijk: buurtsportcoaches, trainers, fysiotherapeuten en sport- en beweegconsulenten en medewerkers van sportbonden en sportserviceorganisaties.
  • Beleid: bestuurders, politici en beleidsmedewerkers en -makers van overheden en (innovatie)managers van sportbonden, sportserviceorganisaties en zorginstellingen.
  • Onderwijs & onderzoek: docenten van het MBO, HBO en WO, onderzoekers en wetenschappers.
  • Esports- en gaming: game- en appontwikkelaars, esportscoaches en -professionals, managers en CEO’s.

Op een andere manier actief binnen de wereld van sport en bewegen en weten hoe je EGG voor jouw organisatie inzet ? Ook dan mag je dit kennisevent niet missen!

Bekijk het programma, de sprekers en meld je aan via kenniseventegg.nl.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Praktische informatie

Datum: 4 oktober 2023
Tijd: 09:00 - 16:30 uur

Adres:
Stadion Galgenwaard
Herculesplein 241
3584 AA Utrecht

€ 85 – € 139

Deel dit evenement