Spring naar content

Ontwikkelsessies Plezier in bewegen voor ieder kind

Op 10 december jl. heeft het webinar ‘Plezier in bewegen voor ieder kind’ plaatsgevonden. Een dag met inspirerende sprekers en interessante deelsessies. Op deze pagina kun je hier alles over teruglezen en -kijken!

Samen met vier hogescholen organiseren we ontwikkelsessies als vervolg op dit webinar. We vergroten hiermee je kennis die je kunt toepassen in het werkveld om kinderen meer plezier in sport en bewegen te laten beleven.

De volgende vier online ontwikkelsessies zijn gepland:

 • Hanzehogeschool Groningen
  Hoe maak je kinderen die motorisch minder vaardig zijn, vaardiger en hoe zorg je ervoor dat ze meer plezier in bewegen krijgen? Bekijk in het programma meer informatie.
  Woensdag 17 februari a.s. van 14.00 tot 16.30 uur.
 • Hogeschool van Amsterdam
  Passend aanbod voor kinderen met een motorische achterstand: Welke ingrediënten maken extra aanbod voor kinderen met een motorische achterstand effectief? Bekijk in het programma meer informatie.
  Donderdag 18 februari a.s. van 16.00 tot 17.30 uur.
  De HvA wil inzicht krijgen in het aanbod voor basisschoolkinderen met een motorische achterstand en de effectiviteit hiervan. Vul de vragenlijst in!
 • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  Bewegen op eigen niveau. Hoe kun je sport & beweegactiviteiten inzetten om de beweegvaardigheid van elk kind te stimuleren? Bekijk in het programma meer informatie.
  Donderdag 15 april a.s. van 9.30 tot 12.30 uur.
 • De Haagse Hogeschool
  Nadere invulling volgt.
  Datum nader te bepalen

Voor wie?
Vakleerkrachten bewegingsonderwijs, combinatiefunctionarissen, bewegingsagogen binnen zorginstellingen en trainers van sportverenigingen.

Op de hoogte blijven?
Wil je alle ontwikkelingen blijven volgen, klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief Jeugd van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Om de nieuwsbrief van Special Heroes Nederland te ontvangen, klik je hier.

Vragen?
Als je vragen hebt, kun je mailen naar info@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Elke week sporten ruim twee miljoen kinderen met veel plezier, op school en/of op de sportvereniging. Gewoon omdat ze het leuk vinden om samen te sporten, plezier te ervaren aan een spannende wedstrijd of om het gevoel te krijgen dat ze iets kunnen. Helaas kan niet ieder kind meedoen. Sommigen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport? De Hanzehogeschool organiseert een ontwikkelsessie met het thema ‘Vaardiger worden met plezier!’ Met het gebruik van een impliciete aanpak worden er leskaarten ontwikkeld met oplossingen die bijdragen aan de interactie van de waarbinnen de vaardigheid plaatsvindt. In de sessie wordt gebruik gemaakt van het leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind.
Kinderen die voldoende en gevarieerd bewegen, ontwikkelen een betere basis aan motorische vaardigheden. En kinderen die beter kunnen bewegen, ervaren ook meer plezier hierin. Tijdens de ontwikkelsessie van de HvA, lectoraat Bewegen in en om school, staat de volgende vraag centraal: Welke ingrediënten maken extra aanbod voor kinderen met een motorische achterstand effectief? Wil je een bijdrage leveren aan het antwoord op deze vraag? Vul deze vragenlijst dan in. De vragenlijst is gericht op het inzichtelijk maken krijgen van het extra aanbod voor basisschoolkinderen met een motorische achterstand vanuit of buiten school.
Er zijn grote verschillen in de beweegvaardigheid van kinderen tijdens de lessen. Voor een vakdocent bewegingsonderwijs is het een grote uitdaging om te kunnen differentiëren, zodat elk kind op het eigen niveau kan bewegen. Zeker met grote klassen, de vele leerlijnen en de opkomst van passend onderwijs. Hoe kun je sport- en beweegactiviteiten inzetten om de beweegvaardigheid van elk kind te stimuleren? De HAN organiseert een ontwikkelsessie met het thema ‘Bewegen op je eigen niveau’. Tijdens deze ontwikkelsessie zullen de kenmerken van design thinking worden gebruikt om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Als deelnemer krijg je handvatten om in de dagelijkse praktijk een beweegprogramma te kunnen ontwerpen met de methodiek van het coördinatieve vermogen en de didactiek doelgericht leren.
Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.


Praktische informatie

Datum: 15 april 2021
Tijd: 09:30 - 12:30 uur

Adres:
online

Gratis

Deel dit evenement