Spring naar content

Voor het eerst Nederlandstalige website over sport en Europa

Kenniscentrum Sport & Bewegen biedt met www.sporteneuropa.nl een nieuwe vindplaats voor iedereen die wilt weten met welke programma’s de Europese Commissie sport- en beweegprojecten ondersteunt. Hoe je daar zelf gebruik van kunt maken en wat erbij komt kijken. Op de website staat een overzicht van EU-programma’s, informatie over Europees sportbeleid, nieuws en wordt antwoord gegeven op praktische vragen. 

De officiële lancering vond plaats tijdens de eerste Financieringsdag Sport en Bewegen op 29 maart. www.sporteneuropa.nl is opgenomen binnen het platform Allesoversport.nl en is ontwikkeld om de vele vragen over Europese sportsubsidies zoveel mogelijk via één Nederlandstalige website te beantwoorden. Ook het recent gepubliceerde e-book met een stappenplan voor aanvragen van Erasmus+Sport-subsidie is via deze site snel beschikbaar. De ervaring heeft geleerd dat sportorganisaties, non-profitorganisaties en gemeenten behoefte hebben aan een Nederlandstalige wegwijzer naar informatie over subsidies en beleid. Eerder vatte Kenniscentrum Sport & Bewegen dit samen in een uitgebreide whitepaper en in losse artikelen. 

Wat is er te vinden?

De thematische website biedt verschillende functionaliteiten:

  • veelgestelde vragen en antwoorden over sport en Europa, gesorteerd naar de onderwerpen ‘subsidies’ en ‘beleid’;
  • content over de belangrijkste Europese programma’s voor het domein sport en bewegen, plus andere initiatieven zoals de Europese Week van de Sport en Awards;
  • achtergrondartikelen over Europese financiering en Europese projecten op allesoversport.nl;
  • directe toegang tot relevante kennisproducten: naast het Erasmus+ ebook ook de financieringswijzer, de sportsubsidiedatabase en de kennisbank;
  • actuele nieuwsberichten die met Europese financiering van sport en bewegen te maken hebben;
  • de Twitter-feed vanuit de sportunit van de Europese Commissie.

De website wordt de komende tijd nog verder gevuld, ook op basis van suggesties van gebruikers.

Actueel nieuws over Erasmus+Sport

Op 22 maart sloot de jaarlijkse subsidieoproep voor sportprojecten van Erasmus+Sport met een recordaantal aanvragen: maar liefst 1.500. Je leest er hier meer over.

Volgend jaar goed beslagen ten ijs komen met een aanvraag en kans op honorering vergroten? Bekijk dan de samenvatting van de online inspiratiebijeenkomst over Erasmus+, die Kenniscentrum op 7 februari heeft gehouden.

Denk je erover om gebruik te maken van de nieuwe mobiliteitsactie van Erasmus+Sport, waarmee medewerkers en vrijwilligers in breedtesportorganisaties op een soort kennisstage kunnen gaan in Europa? Meld je dan aan voor een van de online informatiebijeenkomsten van het Nationaal Agentschap Erasmus+Sport. De eerstvolgende is op 17 april van 16.30 tot 17.30 uur.