Spring naar content

Kenniscentrum Sport & Bewegen op de VSG Kennisweek Sport en Gemeenten

Van maandag 22 maart t/m donderdag 1 april organiseert Vereniging Sport en Gemeenten de online Kennisweek Sport en Gemeenten 2021. Volledig coronaproof en met dezelfde inhoudelijke kwaliteit. Het meerdaagse evenement is volledig digitaal via Zoom te volgen. Waar ook Kenniscentrum Sport & Bewegen haar bijdrage zal leveren op het gebied van de beweegvriendelijke omgeving, sport- en beweegstimulering en sport en economie. 

Het programma biedt een grote variëteit aan onderwerpen, een ruime keuze uit verschillende thema’s en actuele beleidsvraagstukken op het terrein van lokaal sport- en beweegbeleid. Zo heb je de keuze uit maar liefst 20 onderwerpen die op verschillende dagen en tijdsblokken digitaal worden aangeboden. Luister en discussieer mee tijdens de inspirerende sessies. Ben jij er ook bij?

Kenniscentrum Sport & Bewegen draagt bij aan een drietal sessies:

  1. Concreet aan de slag met de beweegvriendelijke omgeving
    Wat maakt een omgeving beweegvriendelijk? Hoe en wanneer ‘werkt’ een beweegvriendelijke omgeving? Ook worden bouwstenen en voorbeelden, over hoe een omgeving dan beweegvriendelijk in te richten valt, toegelicht.
  2. Project ‘Keep Youngsters Involved’
    Hoe voorkomen we dat jongeren, van 12 tot 19 jaar, uitvallen in de sport en hoe zorgen we ervoor dat ze betrokken blijven bij sport? Het Europese Erasmus+Sport project biedt handvatten voor professionals en sportclubs die werken met jongeren om sportuitval onder jongeren te voorkomen.
  3. Handig inspelen op Europese subsidies voor sport
    Hoe kunnen Nederlandse gemeenten, universiteiten en bedrijven die zich bezighouden met sport en bewegen meer gebruik maken van de Europese subsidies? Willen zij de komende jaren gebruik maken van Europese fondsen, kunnen ze dan nog wel doen wat ze altijd deden?

Voor wie? 

Ben je beleidsmaker, sportprofessional of hoofd van een sportafdeling? Benut dan de kans om gedurende deze week kennis te nemen van actuele ontwikkelingen, elkaar digitaal te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen voor je lokale situatie.

Meer informatie

Meer informatie over de het programma, sprekers of het evenement? Bezoek dan de website van de VSG en meld je aan voor de online Kennisweek Sport en Gemeenten. 

Foto: Pixabay