Spring naar content

Voldoen aan de beweegrichtlijnen

Voldoende bewegen is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. De beweegrichtlijnen adviseren voldoende beweging in de dag te brengen en veel stilzitten te beperken. Daarbij geldt: bewegen is goed, meer bewegen is beter. Daar valt nog veel winst te behalen, lang niet alle Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen. Met de Beweegrichtlijnentest kom je erachter in hoeverre jouw cliënt of patiënt voldoet aan de beweegrichtlijnen en waar eventueel winst te behalen valt. De Beweegrichtlijnentest is geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Beweegrichtlijnentest meerdere apparaten

Hoe helpt de Beweegrichtlijnentest jou?

De Beweegrichtlijnentest is geschikt voor professionals die anderen helpen meer te bewegen. De Beweegrichtlijnentest helpt jou in kaart te brengen wat het huidige beweeggedrag van jouw cliënt of patiënt is. Je krijgt een antwoord op de vraag: voldoe jij aan de beweegrichtlijnen? Na het invullen van enkele vragen verschijnt het resultaat op het vlak van matig intensieve beweging en spier- en botversterkende activiteiten. De patiënt of cliënt krijgt vervolgens verdiepende artikelen van Allesoversport.nl aangeboden over onder meer het belang van bewegen. Jij als professional krijgt praktische instrumenten aangereikt waarmee je in gesprek kunt over bewegen, om zo het beweeggedrag van jouw cliënt te stimuleren.

In welke situaties gebruik je de Beweegrichtlijnentest?

Anderen stimuleren om meer te bewegen is niet altijd makkelijk, evenals het vertrekpunt bepalen: hoeveel beweegt iemand op dit moment? De Beweegrichtlijnentest helpt jou als professional het gesprek over bewegen aan te gaan met patiënten en cliënten. Je kunt de Beweegrichtlijnentest gebruiken in verschillende situaties. Zo kun je cliënten of patiënten vragen de test voorafgaand aan een consult in te vullen, zodat jullie samen het resultaat kunnen bespreken. Samen invullen tijdens het een gesprek kan natuurlijk ook, of het meegeven als suggestie na afloop van een consult. Meer weten over het gebruik van de Beweegrichtlijnentest? Bekijk dan de handleiding.

professional in gesprek over de beweegrichtlijnen

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Yannick de Korte

Specialist

Ik vertaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zit- en beweeggedrag naar praktisch toepasbare informatie voor professionals in de praktijk. Vanuit die hoek ben ik betrokken bij de ontwikkeling van kennisproducten die de vele voordelen van sport en bewegen onderbouwen en professionals helpen om anderen meer te laten bewegen. Samen streven we naar een wereld waarin beweging voor iedereen vanzelfsprekend is!

Maureen Ros

Specialist

Als specialist Beweeggedrag richt ik mij op de effecten van bewegen in het algemeen en specifiek voor mensen met een chronische aandoening. Daarnaast houd ik mij bezig met het toepassen van kennis over effecten van bewegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Tot slot zet ik mij in om de samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals te verbeteren.

portretfoto van Maureen Ros

Misschien ook interessant:

Aan de slag met bewegen binnen de zorg

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en kennisproducten op het gebied van zorg en bewegen? We helpen je graag op weg

Nut en Noodzaak

Bewegen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar waar heeft bewegen precies effect op bij kinderen en hoe bespreek je dit met ouders?

Beweegcirkel

Stimuleer jij anderen om te bewegen? Gebruik de Beweegcirkel en help anderen stapsgewijs naar meer beweging in hun dag.