Spring naar content

Praktische tools: zo ga je aan de slag

Wachtkamervideo’s

Met de video’s ontdekken jouw cliënten en patiënten in de wachtkamer waarom voldoende bewegen zo belangrijk is.

Beweegrichtlijnentest

Benieuwd of jouw cliënt voldoet aan de beweegrichtlijnen? Met de Beweegrichtlijnentest kom je er binnen enkele minuten achter!

Beweegcirkel

Stimuleer jij anderen om te bewegen? Gebruik de Beweegcirkel en help anderen stapsgewijs naar meer beweging in hun dag.
10,3 miljoen

Nederlanders heeft een of meer chronische aandoening(en)

11

Erkende interventies voor patiënten met chronische aandoeningen

Verdieping | Informatie over het belang van bewegen

Cover van de beweegrichtlijnen

Beweegrichtlijnen

Gebruik de beweegrichtlijnen vanuit de Gezondheidsraad om patiënten advies te geven hoeveel beweging ze nodig hebben voor een goede gezondheid.

Help patiënten met de juiste kennis en praktische instrumenten meer te sporten en bewegen.

Bewust Bewegen

Bewegen is belangrijk, ook voor mensen met chronische aandoeningen. Maar waar moet je op letten bij deze patiënten? Bewust Bewegen biedt de juiste informatie

Visual tipkaart zorg

Tipkaart samenwerking zorg en sport

Wil je samenwerken met de sport- en beweegsector en ben je benieuwd hoe je in contact komt met de buurtsportcoach? De tipkaart helpt je verder.

Inspiratie vanuit de praktijk

samenwerking in de zorg

Samenwerking tussen de zorg- en sportsector

Steeds meer organisaties en initiatieven slaan de brug tussen sport en zorg. Hoe zet je een samenwerking op waarbij je deze domeinen verbindt? In het artikel ‘Succesvol lokaal samenwerken tussen zorg en sport: vijf praktijkvoorbeelden’ lees je hier meer over. 

erkende interventies

Profiteer van succesvolle erkende interventies

Hoe kun je sporten en bewegen stimuleren, of sport als middel inzetten voor sociaalmaatschappelijke doeleinden? Wat blijkt in de praktijk al succesvol voor mensen met chronische aandoeningen? In dit artikel lees je er meer over.

Verder lezen op Allesoversport.nl

Op Allesoversport.nl vind je informatie voor onderzoek, beleid en praktijk. Voor jou gedeeld en geduid door experts en ervaringsdeskundigen. Allesoversport.nl is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

logo Allesoversport.nl
portretfoto van Maureen Ros

Maureen Ros

Specialist

Als specialist Beweeggedrag richt ik mij op de effecten van bewegen in het algemeen en specifiek voor mensen met een chronische aandoening. Daarnaast houd ik mij bezig met het toepassen van kennis over effecten van bewegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Tot slot zet ik mij in om de samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals te verbeteren.

Linda Bayoumi

Specialist

Bewegen binnen de zorg is een belangrijk en actueel thema. In mijn rol als specialist Beweeggedrag richt ik mij hier voornamelijk op. Onderwerpen waar ik mij mee bezig houd zijn bewegen voor mensen met chronische aandoeningen, bewegen in de ziekenhuiszorg en hoe wij zorgprofessionals het beste kunnen ondersteunen in het begeleiden en informeren van hun patiënten bij het (gaan) bewegen. 

Portretfoto medewerker Linda Bayoumi