Spring naar content

Interessante tools voor eerstelijnszorgverleners

Neem een kijkje in het overzicht met praktische instrumenten en help jouw patiënten naar meer beweging in hun dag.

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een aanpak naar een gezonde leefstijl die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering.  Het doel is om volwassenen met obesitas of overgewicht en andere risicofactoren te begeleiden naar een duurzaam gezondere leefstijl. De Rijksoverheid vergoedt de GLI sinds 1 januari 2019 vanuit de basiszorgverzekering. Wil je meer lezen over wat de GLI inhoudt, wie ervoor in aanmerking komen, welke rol de verschillende professionals hebben en wat de rol van bewegen is binnen de GLI? Kijk dan op Allesoversport.nl

buurtsportcoach in actie]

Wat kan de buurtsportcoach betekenen?

Buurtsportcoaches werken voor diverse doelgroepen, waarbij de rol verschilt. Eén van de kerntaken is het verbinden van sport en bewegen met andere sectoren, zoals de zorg. Een buurtsportcoach kan de volgende rollen aannemen:

  1. Doorverwijzer: mensen begeleiden die van hun huisarts, praktijkondersteuner, diëtist, fysio- of oefentherapeut het advies krijgen om (meer) te bewegen
  2. Organisator: organiseren van en ondersteunen bij activiteiten van en voor sport- en beweegaanbieders en zorg- en welzijnsorganisaties. 
  3. Makelaar: organisaties en mensen met elkaar in contact brengen

De buurtsportcoach kan de eerstelijnszorg helpen de verbinding tussen zorg en sport te leggen. Meer lezen over wat de buurtsportcoach voor jou kan betekenen? Kijk dan op Allesoversport.nl.

logo alles over sport

Op Allesoversport.nl vind je kennis voor onderzoek, beleid en praktijk in onder andere de eerstelijnszorg. Voor jou gedeeld en geduid door experts en ervaringsdeskundigen. Wekelijks nieuwe artikelen met onder meer feiten en cijfers, praktijkvoorbeelden en tips.

In deze database vind je de interventie die het beste past bij jouw dagelijkse praktijk. Interventies die helpen bij vraagstukken als: Welke aanpakken zijn in de praktijk al succesvol gebleken?” Snel, overzichtelijk en met praktische handvatten

Mail icoon

Ben jij professional en op zoek naar kennis en tools speciaal voor jou?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Kenniscentrum Sport & Bewegen en ontvang als professional betrouwbare en relevante kennis.