Spring naar content

Praktische tools voor het gesprek over bewegen

Bewust Bewegen met chronische aandoeningen

Help patiënten met chronische aandoeningen aan de hand van de juiste kennis en gesprekstechnieken verantwoord meer te bewegen.

Beweegrichtlijnentest

Benieuwd of jouw cliënt voldoet aan de beweegrichtlijnen? Met de Beweegrichtlijnentest kom je er binnen enkele minuten achter!

Oefengids spier- en botversterkende activiteiten

Kom er in deze online publicatie achter hoe je spier- en botversterkende activiteiten oefent.

Beweegcirkel

Stimuleer jij anderen om te bewegen? Gebruik de Beweegcirkel en help anderen stapsgewijs naar meer beweging in hun dag.

10,4 miljoen Nederlanders heeft een of meer chronische aandoening(en)
15 erkende interventies voor patiënten met chronische aandoeningen

Handig voor in de wachtkamer of consultruimte

voorbeeldweergave van de wachtkamervideo n-een wachtkamer
Wachtkamervideo’s

Hoeveel beweging is nodig voor een goede gezondheid? Gebruik deze korte video’s om patiënten in de wachtkamer te informeren over bewegen.

Beweegrichtlijnen toolkit

Help jij anderen meer beweging in hun dag te brengen? Gebruik de beweegrichtlijnen als leidraad. In de toolkit vind je diverse infographics en afbeeldingen.

Inspiratie vanuit de praktijk: hoe werk je samen? 

Samenwerking tussen de zorg- en sportsector

Steeds meer organisaties en initiatieven slaan de brug tussen sport en zorg. Hoe zet je een samenwerking op waarbij je deze domeinen verbindt? In het artikel ‘Succesvol lokaal samenwerken tussen zorg en sport: vijf praktijkvoorbeelden’ lees je hier meer over. 

Profiteer van succesvolle erkende interventies 

Hoe kun je sporten en bewegen stimuleren, of sport als middel inzetten voor sociaalmaatschappelijke doeleinden? Wat blijkt in de praktijk al succesvol voor mensen met chronische aandoeningen? In dit artikel lees je er meer over.

Tipkaart samenwerking zorg en sport

Door de samenwerking met de sport te zoeken, kun jij als zorgprofessional patiënten ondersteunen zonder dat het je veel tijd kost. Wil je samenwerken met de sport- en beweegsector en ben je benieuwd hoe je in contact komt met de buurtsportcoach? De tipkaart helpt je verder.

Verder lezen op Allesoversport.nl

Op Allesoversport.nl vind je informatie voor onderzoek, beleid en praktijk. Voor jou gedeeld en geduid door experts en ervaringsdeskundigen. Allesoversport.nl is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

logo Allesoversport.nl
portretfoto van Maureen Ros

Maureen Ros

Specialist

Als specialist Beweeggedrag richt ik mij op de effecten van bewegen in het algemeen en specifiek voor mensen met een chronische aandoening. Daarnaast houd ik mij bezig met het toepassen van kennis over effecten van bewegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Tot slot zet ik mij in om de samenwerking tussen zorg- en sportprofessionals te verbeteren.