Spring naar content

Hoe help je patiënten verantwoord meer bewegen?

Iedereen heeft baat bij voldoende bewegen. Voor mensen met een chronische leefstijl aandoening is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Voldoende bewegen is voor deze patiënten soms lastig haalbaar, zij hebben hier hulp bij nodig. Als zorgprofessional (bijvoorbeeld praktijkondersteuner, leefstijlcoach, fysiotherapeut) kun je een belangrijke rol spelen voor patiënten. Denk aan ondersteunen, stimuleren of doorverwijzen naar beweegaanbod.

Benieuwd naar het belang van bewegen? En welke rol jij kunt pakken om patiënten meer te laten bewegen? We helpen je graag op weg. In dit webinar nemen we jullie mee in het belang van bewegen: wat zeggen de beweegrichtlijnen en hoe kan voldoende bewegen chronische aandoeningen helpen voorkómen? Ook leggen we uit hoe bewegen de ziektelast van verschillende chronische aandoeningen kan verlagen.

Vervolgens gaan we in op jouw rol als zorgprofessional. Hoe help je patiënten verder als je zelf weinig tijd hebt? Er zijn genoeg opties. We praten je graag bij over passend sport- en beweegaanbod voor patiënten en hoe je daar naar doorverwijst met behulp van een buurtsportcoach. Tot slot laten we zien hoe Kenniscentrum Sport & Bewegen jou als zorgprofessional kan ondersteunen met praktische tools en handige achtergrondinformatie.

Voor wie?
Zorgprofessionals en praktijkondersteuners huisarts (POH)

Vragen?
Eventuele vragen kun je mailen naar evenementen@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

 • Kennismaken met Kenniscentrum Sport & Bewegen
 • Belang van bewegen;
  • Toelichting beweegrichtlijnen
  • Positieve effecten van bewegen
  • De rol van bewegen binnen zowel primaire als secundaire preventie
 • Wat kun jij als eerstelijnszorgverlener doen?
  • Waar vind je passend sport- en beweegaanbod?
  • Hoe kan de buurtsportcoach helpen?
  • Zelf bewegen stimuleren met een praktische gesprekstool
 • Wat kan Kenniscentrum Sport & Bewegen betekenen voor zorgverleners in de eerstelijn?
Sprekers
Liesbeth Preller

Mijn kennis richt zich op de groep ouderen en mensen met chronische aandoeningen, met het doel dat zij meer kunnen gaan bewegen. Kennis waarmee professionals en vrijwilligers in zorg, welzijn en sport en bewegen deze doelgroepen beter kunnen bereiken, effectieve methoden inzetten, en bevorderen dat de doelgroep duurzaam meer kan blijven bewegen.

Maureen Ros

Met mijn achtergrond als bewegingswetenschapper ligt mijn expertise voornamelijk bij de fysieke effecten van bewegen en de rol van bewegen en de gezonde leefstijl in de zorg.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Praktische informatie

Datum: 24 juni 2021
Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Adres:
online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement