Spring naar content

Kennisevent esports, gaming en gamification: Hét kennisevent voor de sport- en beweegprofessional!

Op dinsdag 12 oktober wordt op Papendal het eerste Kennisevent esports, gaming en gamification (EGG) georganiseerd. Een unieke samenwerking tussen Kenniscentrum Sport & Bewegen, provincie Gelderland, Gelderse Sport Federatie en EsportsX. Gezien de deskundige line-up met experts uit de wetenschap en praktijk belooft het een inspirerende dag te worden.

De ontwikkelingen rondom esports, gaming en gamification gaan ook in de sport- en beweegwereld razendsnel. De groei van het aantal initiatieven binnen deze sportsector gaat gepaard met een toenemend aantal vraagstukken binnen onder meer overheden, wetenschappers, politici, traditionele sportorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.

Dit is aanleiding voor de betrokken partijen om het Kennisevent EGG te organiseren, dat bestemd is voor sport- en beweegprofessionals in de breedste zin. Het event is zowel fysiek op Papendal als online vanuit een eigen gewenste locatie te volgen. Tijdens het kennisevent krijgen professionals een introductie in EGG: Wat is EGG precies? En wat zijn de (on)mogelijkheden om mensen te laten bewegen?

Een uniek en inspirerend programma

Het programma van Kennisevent EGG is opgebouwd uit een plenair gedeelte, geleid door dagvoorzitter en game-deskundige Simon Zijlemans, en meer verdiepende parallelsessies, gericht op de thema’s esports, gaming en gamification.

De drie thema’s worden geïntroduceerd door Dr. Guido Bruinsma en Dr. Monique Simons. Andere experts die tijdens Kennisevent EGG aan het woord komen zijn o.a.: Johan van Herpen (Gemeente Rotterdam), Nick Hoogebeen (KNVB), Dr. Tony van Rooij (Trimbos-Instituut), Matthijs Vink (H20 Esports Campus Amsterdam) en Robin Sweegers (Techonomy).

Meer informatie over het programma en over de experts die aan het woord komen, is te vinden op de website: www.kenniseventegg.nl.

Aanmelden vanaf vandaag mogelijk

Actief in de wereld van sport en bewegen en benieuwd wat EGG inhoudt en hoe het toepasbaar is in de praktijk? Meld je dan vanaf vandaag aan via www.kenniseventegg.nl. De kosten voor een regulier ticket (incl. netwerklunch) zijn €85,- en een online ticket is verkrijgbaar voor €60,-.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.


Provincie Gelderland

Welkom in Gelderland! Hier werken we aan een gezond, schoon, veilig en welvarend Gelderland. Sport draagt hier actief aan bij. De komende jaren hebben we speciale aandacht voor de maatschappelijke functie van sport. We dragen eraan bij dat sport toegankelijk is, zeker ook voor minder valide sporters en sporters met een verstandelijke beperking. We gaan armoede en tweedeling in de sport tegen en ondersteunen innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Daarnaast zetten we in op vrijwilligers en sportclubs die zich sterk maken voor het verduurzamen van hun accommodaties. We investeren in talentontwikkeling en leveren een bijdrage aan de sociale cohesie en het versterken van de economie, door sportevenementen mede mogelijk te maken. Hierbij zoeken we ook nadrukkelijk de verbinding met de breedtesport en aangepast sporten.


Gelderse Sport Federatie

Wij geloven dat je door fit en vitaal te zijn een gezonder en plezieriger leven leidt. Wij motiveren daarom zoveel mogelijk mensen om te sporten en bewegen, zodat iedereen mee kan doen. Om dit voor elkaar te krijgen verbinden, activeren en coachen we organisaties in Gelderland van start tot finish. Zo zetten we samen een uitdagend sport- en beweegklimaat neer. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.


EsportsX

EsportsX is al jaren hét kennisevent over de groeiende waarde & impact van esports en gaming voor jouw business, beleid of strategie. Experts en kopstukken uit de branche laten zien hoe je nieuwe manieren van interactie en connecties creëert met de sterk groeiende digitale generaties.

Praktische informatie

Datum: 12 oktober 2021

Adres:
online

Aanmelden evenement

Deel dit evenement