Spring naar content

Wat is de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen?

Sinds 2017 weten we dat de maatschappelijke opbrengst van sport en bewegen kan oplopen tot €25.000 en €100.000 per persoon. Als je deze opbrengst afzet tegen de kosten van sport en bewegen, blijkt dat iedere geïnvesteerde euro zich 2,51 keer terugverdient.

Inmiddels zijn er nieuwe bronnen beschikbaar om deze cijfers te actualiseren, kunnen we de waarde specifieker te maken én kunnen we ook naar andere doelgroepen kijken. De hoogste tijd voor een update dus!

In dit webinar vertellen onderzoekers van Ecorys je meer over deze vernieuwde waarde. Jelle Schoemaker van de HAN vertelt jullie meer over de effecten van corona; mensen zijn het afgelopen jaar immers massaal anders gaan sporten en bewegen. Wat betekent dit voor de maatschappelijke en economische waarde van sporten en bewegen? Ook nemen we je mee in de gevolgen die de nieuwe berekening heeft op de SROI van sport en bewegen. Tot slot presenteren we hoe Kenniscentrum Sport & Bewegen hier verder mee aan de slag gaat.

Kortom, ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen rondom de maatschappelijke en economische waarde van sport en bewegen? Geef je dan snel op!

Voor wie?
Beleidsmedewerkers, sport formateurs, adviseurs lokale sport, medewerkers sportservice-organisaties of sportbedrijven, sportraden, adviseurs.

Vragen?
Neem dan contact op met Femke van der Pal of Karin van der Maat.

Onderzoekers Niels Peters en Tom Geijsens van Ecorys nemen ons mee in de nieuwe berekening van de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen. 
Sporteconoom Jelle Schoemaker van de HAN geeft ons inzicht in de gevolgen van corona op onze kwaliteit van leven aan de hand van zijn rapportage ‘Van coronacrisis naar beweegcrisis’
De maatschappelijke meerwaarde. Welke vervolgstappen kunnen we nemen met betrekking tot de SROI van sport en bewegen?
Sprekers
Karin van der Maat

Karin is accountmanager  van team waarde van sport bij Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Karin van der Maat is bedrijfseconoom met werkervaring bij sport- en onderzoeksorganisaties. Zij heeft vooral ervaring met het adviseren en begeleiden van gemeenten, sportorganisaties en -verenigingen bij probleemanalyses, onderzoek en organisatie- en beleidsontwikkeling.


Niels Peters

Niels Peters is consultant bij Ecorys.


Tom Geijsen

Tom Geijsen is consultant Sociaal Domein bij Ecorys.

Jelle Schoemaker

Jelle Schoemaker is als sport- en beweegeconoom al meer dan tien jaar werkzaam in de sport als onderzoeker, consultant en docent. Hij is verbonden aan het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) waar hij in opdracht van sportorganisaties en lokale overheden de maatschappelijke kosten en baten van sport en bewegen onderzoekt.

Onderzoek: Impact van veranderingen in sport en bewegen door het coronavirus in 2020 (2021)

Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft aan het Sports & Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevraagd om de eerdere verkenning van voorjaar 2020 te onderbouwen met beschikbare gegevens over het veranderd beweeggedrag tijdens de coronacrisis en door te rekenen voor heel 2020.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te geven over de verschuivingen in het beweeggedrag dat veroorzaakt is door de coronacrisis voor verschillende groepen in de samenleving en de impact van het veranderde beweeggedrag op de volksgezondheid en het welzijn.


 

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseren en ondersteunen we professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Praktische informatie

Datum: 8 juli 2021
Tijd: 13:00 - 14:00 uur

Adres:
online

Gratis

Deel dit evenement