Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Cost-effectiveness of interventions to reduce tobacco smoking in the Netherlands (2005)

an application of the RIVM chronic disease model /Kosteneffectiviteit van tabaksontmoedigingsbeleid in Nederland, een toepassing van het RIVM chronische ziekten model

Het RIVM heeft voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de kosteneffectiviteit van het tabaksontmoedigingsbeleid geëvalueerd. Daarvoor zijn de gezondheidswinst en de effecten op de kosten van zorg van verschillende interventies geraamd met het RIVM Chronische Ziekten Model, en gecombineerd met schattingen van de interventiekosten. Dit rapport beschrijft de kosteneffectiviteit van maatregelen om stoppen met roken bij volwassenen te bevorderen. In het bijbehorende rapport “Potential health benefits and cost effectiveness of tobacco tax increases and school intervention programs targeted at adolescents in the Netherlands” door van Baal en co-auteurs, eveneens verschenen in 2005, staan de resultaten voor maatregelen bij jongeren.

Literatuurverwijzing: Feenstra, T.L., Baal, P.H.M. van, Hoogenveen, R.T., Vijgen, S.M.C., Stolk, E., & Bemelmans, W.J.E. (2005). Cost-effectiveness of interventions to reduce tobacco smoking in the Netherlands: an application of the RIVM chronic disease model /Kosteneffectiviteit van tabaksontmoedigingsbeleid in Nederland, een toepassing van het RIVM chronische ziekten model. Bilthoven: RIVM.

Omschrijving

 • Jaar:
  2005
 • Plaats:
  Bilthoven
 • Uitgever(s):
  RIVM
 • Collatie:
  64 p. bijl. fig. tab. Met lit. opg.
 • Mediumsoort:
  Rapport