Spring naar content
Terug naar de kennisbank

De leefplekmeter (2018)

wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter helpt om een buurt, wijk, dorpskern of ander gebied te beoordelen. Het is belangrijk om goed af te spreken over welk gebied het gaat. Dit gebied noemen we de ‘leefplek’. De bedoeling van de Leefplekmeter is om de positieve en negatieve punten van een leefplek te bepalen. De uitkomst laat zien wat er verbeterd moet worden.

De Leefplekmeter maakt het makkelijker om met anderen (bijvoorbeeld buurtgenoten of de gemeente) in gesprek te gaan over je leefplek. Je bespreekt alle onderdelen van deze plek volgens een vaste opbouw. Zo kun je bepalen wat er goed gaat en wat er beter kan.

Er zijn 14 thema’s in de Leefplekmeter die gaan over de leefplek en hoe je deze gebruikt. Het is de bedoeling dat je een score geeft aan elk thema. We hebben hulpvragen gemaakt die kunnen helpen bij het bepalen van een score. Als je alle thema’s hebt besproken en gescoord, kun je de scores invullen in het ronde overzicht: de Leefplekmeter. Er staat op de volgende bladzijde een voorbeeld van de Leefplekmeter. Als de Leefplekmeter is ingevuld, kun je in één oogopslag zien op welke onderdelen jouw leefplek hoog of laag scoort.

Literatuurverwijzing: (2018). De leefplekmeter: wat vind je van je leefplek?. Utrecht: Pharos.

Omschrijving

 • Jaar:
  2018
 • Plaats:
  Utrecht, Utrecht, Den Haag
 • Uitgever(s):
  Pharos, Gezond in..., Platform31
 • Collatie:
  24 p.
 • Mediumsoort:
  Werkboek / instrument
 • Trefwoord(en):