Spring naar content
Terug naar de kennisbank

De preventiepeiling in het hoger onderwijs (2023)

thematisch preventief gezondheidsbeleid

Auteur(s), Organisatie(s): Aafke Buyl, Vlaams Instituut Gezond Leven

Wat doen hogescholen en universiteiten voor hun studenten op het vlak van voeding, beweging, lang stilzitten, mentaal welbevinden, roken, alcohol en illegale drugs (=thematisch preventief gezondheidsbeleid)? En op welke succesfactoren zetten ze in om hun preventieve acties te doen slagen (=algemeen preventief gezondheidsbeleid)? Dat is onderzocht en inzichtelijk gemaakt in de driejaarlijkse Preventiepeiling.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw voert de Preventiepeiling uit in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en in samenwerking met verschillende partners: het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), Vlaams Instituut Mondgezondheid (Gezonde Mond) en de Vlaamse Lokale Gezondheidsoverleggen (Logo’s).

Literatuurverwijzing: Buyl, A., & Vlaams Instituut Gezond Leven (2023). De preventiepeiling in het hoger onderwijs: thematisch preventief gezondheidsbeleid. Brussel: Vlaams Instituut Gezond Leven.

Omschrijving