Spring naar content
Terug naar de kennisbank

EK Volleybal Apeldoorn 2015 (2016)

economische impact en profiel van de bezoekers

Auteur(s): Jelle Schoemaker

Van 26 september tot en met 4 oktober vond in Nederland en België het EK Volleybal dames plaats. Apeldoorn was één van de vier speelsteden van het toernooi. Het volleybalevenement werd over zes wedstrijden in drie dagen 27.500 keer bezocht. Veertien procent van de toeschouwers kwam uit Apeldoorn en ruim 40 procent uit Gelderland. Bijna zestig procent was voor de eerste keer bij een volleybalwedstrijd en ongeveer hetzelfde percentage zou in de toekomst vaker internationale volleybalwedstrijden willen bezoeken. Ongeveer één derde van de bezoekers doet zelf aan volleybal.

Van de bezoekers is 71 procent additioneel. Deze mensen zouden zonder het evenement niet in Apeldoorn zijn geweest. Hun uitgaven tellen we mee in de economische impact berekening. De additionele bezoeker gaf gemiddeld ruim 22 euro per persoon uit. Ongeveer vier procent van de bezoekers bleef overnachten. De totale economische impact van het EK Volleybal voor de gemeente Apeldoorn bedraagt ruim 5 ton.

Literatuurverwijzing: Schoemaker, J. (2016). EK Volleybal Apeldoorn 2015: economische impact en profiel van de bezoekers. Nijmegen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Omschrijving