Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Gebruikersonderzoek loketgezondleven.nl (2009)

onderzoek naar gebruik en gebruiksvriendelijkheid van loketgezondleven.nl inclusief de Interventiedatabase

Het Centrum Gezond Leven (CGL) wil een indruk krijgen van hoe de professionals Loketgezondleven.nl gebruiken, waarom ze dit doen en ook waarom ze dit niet doen. Om dit te achterhalen is een kleinschalig onderzoek uitgevoerd onder gebruikers en niet-gebruikers van de website. Tevens wordt gekeken naar de bevindingen van de klankbordgroep ten aanzien van het Loket en worden de resultaten van het eerder uitgevoerde onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid en de webstatistieken behandeld.

Leeswijzer: de resultaten van het kwalitatieve onderzoek staan beschreven in hoofdstuk 3. Hoofdstuk 4 beschrijft de bevindingen van de klankbordgroep. De resultaten van de webstatistieken staan in hoofdstuk 5 en hoofdstuk 6 geeft een overzicht van de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid. De belangrijkste conclusies staan weergegeven in hoofdstuk 7. In hoofdstuk 8 staan ten slotte de actiepunten beschreven.

Literatuurverwijzing: Klein Wolt, K., Driegen, H., Janssens, J., & Sturkenboom, M. (2009). Gebruikersonderzoek loketgezondleven.nl: onderzoek naar gebruik en gebruiksvriendelijkheid van loketgezondleven.nl inclusief de Interventiedatabase. Bilthoven: RIVM Centrum Gezond Leven.

Omschrijving

 • Jaar:
  2009
 • Plaats:
  Bilthoven
 • Uitgever(s):
  RIVM Centrum Gezond Leven
 • Collatie:
  31 p. bijl. fig.
 • Mediumsoort:
  Rapport
 • Trefwoord(en):