Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Geen loopcultuur zonder lichte loopinfrastructuur? (2014)

een studie naar het aanbod en gebruik van Finse pistes in Vlaanderen

Dit is het twintigste nummer in de reeks van BMS-rapporten. De BMS-rapporten willen een bijdrage leveren aan het sociaal-wetenschappelijke onderzoek naar beleid en management met betrekking tot sport en fysieke activiteit. Het rapport presenteert de resultaten van een evaluatieonderzoek naar het aanbod en het gebruik van Finse pistes in Vlaanderen. Op basis van een onderzoek bij zowel aanbieders als gebruikers van Finse pistes wordt de beschikbaarheid, toegankelijkheid en aantrekkingskracht van deze vorm van sport- en bewegingsinfrastructuur in kaart gebracht. Deze studie dient gekaderd te worden in het beleid dat de Vlaamse overheid voert voor lichte, veilige en toegankelijke sport- en bewegingsinfrastructuur.

Literatuurverwijzing: Scheerder, J., Borgers, J., Vanreusel, B., & Vos, S. (2014). Geen loopcultuur zonder lichte loopinfrastructuur?: een studie naar het aanbod en gebruik van Finse pistes in Vlaanderen. Leuven: Katholieke Universiteit Leuven, Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen.

Omschrijving

 • Jaar:
  2014
 • Plaats:
  Leuven
 • Uitgever(s):
  Katholieke Universiteit Leuven, Onderzoeksgroep Sport- en Bewegingsbeleid, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
 • Collatie:
  116 p. bijl. fig. ill. tab. Met lit. opg.
 • Mediumsoort:
  Rapport
 • Trefwoord(en):