Gezonde sportkantine?
verkenning bij sportbestuurders
Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het Mulier Instituut een kort onderzoek bij het Verenigingspanel uitgevoerd naar de stand van zaken ten aanzien van ‘gezonde’ producten in het assortiment van sportkantines. In het kader van de Verenigingsmonitor is een aantal vragen toegevoegd over het (‘gezonde’) assortiment in de kantine, de vraag naar ‘gezonde’ producten en het beheer en beleid ten aanzien van het assortiment in de kantine. De dataverzameling heeft plaatsgevonden in de maanden juni en juli van 2011. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd. Over het algemeen worden er in sportkantines meer ‘minder gezonde’ (72% van het assortiment) dan ‘gezonde’ producten (28% van het assortiment) aangeboden. Volgens verenigingsbestuurders is er nauwelijks vraag naar ‘gezonde(re)’ producten in de kantine. Dat is ook de belangrijkste reden waarom verenigingen niet echt geneigd zijn om het aanbod in de kantine ‘gezonder’ te maken. Slechts zes procent van de verenigingen zou het aanbod in de kantine ‘gezonder’ willen maken.
Fysieke exemplaren |
||
Organisatie | Plaatsingskenmerk | Status |
---|---|---|
Mulier Instituut | GEZO-TB-0002 | Beschikbaar |
Mulier Instituut | BIEB-264 | Wordt niet uitgeleend |
Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:
Mulier Instituuttel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl