Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Handboek multifunctionele accommodaties voor sport en onderwijs (2007)

inspireren, realiseren en innoveren

Het handboek bestaat uit drie delen. Deel I, getiteld “Inspireren”, beschrijft de aansprekende voorbeelden van accommodaties waar sport en onderwijs gezamenlijk zijn gehuisvest. Organisatie, bouwproces, kosten, exploitatie en activiteitenaanbod zijn onderwerpen die bij elk voorbeeld aan de orde komen. Van elk voorbeeld zijn meerdere foto’s in het handboek opgenomen.
De ervaringen van deze voorbeelden worden in deel II, “Realiseren”, vertaald in aanbevelingen voor de bouw van multifunctionele accommodaties voor sport en onderwijs. Valkuilen, manieren van realiseren en tips komen daarbij uitgebreid aan de orde.
In deel III, “Innoveren”, wordt in de toekomst gekeken. Twaalf teams van kinderen en architecten hebben de ideale sportaccommodatie ontworpen. Deze twaalf vernieuwende en innoverende voorbeelden kunt u lezen én bekijken op de bijgevoegde DVD. Verder wordt in dit deel een schets gegeven van de manier waarop gemeenten in de toekomst kunnen omgaan met het bouwen, beheren en exploiteren van accommodaties voor sport en onderwijs.

Literatuurverwijzing: Verweij, A., & Machiels, J. (2007). Handboek multifunctionele accommodaties voor sport en onderwijs: inspireren, realiseren en innoveren. Oosterbeek: Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
KVLO LOHSV-001 Beschikbaar
Kenniscentrum Sport & Bewegen ACCO-0015 Uitgeleend
Mulier instituut RUIM-0032 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Kenniscentrum Sport & Bewegen
tel: 030-3041100
e-mail: info@kenniscentrumsportenbewegen.nl

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving