Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Hekken omlaag voor jeugdzorg (2014)

een onderzoek naar sporten bij een sportvereniging voor een positieve ontwikkeling van jongeren in de jeugdhulpverlening

Heeft sportdeelname een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren in de jeugdzorg? Hoe kunnen sportverenigingen en jeugdzorgorganisaties gezamenlijk de sportdeelname van jeugd in de jeugdzorg stimuleren? En hoe kunnen zij samen een positief opvoedklimaat op de sportvereniging creëren? Deze vragen staan centraal in het vierjarige onderzoeksproject Jeugd, Zorg en Sport van Wageningen University, jeugdzorgorganisatie FlexusJeugdplein, Rotterdam Sportsupport, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en GGD Rotterdam Rijnmond. Het onderzoek wordt gefinancierd vanuit het onderzoeksprogramma Sport van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Literatuurverwijzing: Super, S., Hermens, N. J., & Westerhof, W. (2014). Hekken omlaag voor jeugdzorg: een onderzoek naar sporten bij een sportvereniging voor een positieve ontwikkeling van jongeren in de jeugdhulpverlening. Sport, Bestuur en Management 16 (pp. 16-17)

Omschrijving