Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Het BGM-boek (2019)

bewegingsgeoriënteerde ordeningsprincipes voor de PMT-praktijk

De Bacheloropleiding PMT – Psychomotorische Therapie – van Hogeschool Windesheim richt zich onder andere op de bewegingsgeoriënteerde praktijk van de psychomotorisch therapeut. Het gaat daarbij om de vraag hoe bewegingsactiviteiten in een PMT-context kunnen worden ingezet om tegemoet te komen aan psychosociale hulpvragen. De methodieken die daartoe zijn ontwikkeld en doorontwikkeld tot methodische ontwerplijnen, zijn samengebracht in dit boek over BewegingsGeoriënteerde Methodieken.

In Het BGM-boek wordt lezers stapsgewijs geleerd na te denken over welke keuzes je moet maken om van een sessiedoelstelling naar een bewegingsactiviteit te geraken waaraan de cliënt betekenis kan ontlenen in het licht van zijn hulpvraag. Vijftien belangrijke ordeningsprincipes worden beschreven en toegepast op vier casussen. Iedere casus valt binnen een probleemgebied waarin de psychomotorisch therapeut vaak door de cliënt bevraagd wordt: motivatie, stress, weerbaarheid en impulsiviteit.

Foto’s verduidelijken de praktijkvoorbeelden. Voor PMT’ers in het werkveld kan deze uitgave helpend en ondersteunend zijn om sessies voor te bereiden en te analyseren.

Literatuurverwijzing: Blink, M. van den, Dijk, F., & Verschuur, P. (2019). Het BGM-boek: bewegingsgeoriënteerde ordeningsprincipes voor de PMT-praktijk. Deventer: ...daM uitgeverij.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Mulier instituut ONDE-0093 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving