Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Het WK hockey 1998 (2013)

een onderzoek naar de mate van invloed van het WK hockey 1998 op de groei van georganiseerde hockeydeelname in Nederland

Auteur(s): Paul Groen

In deze bachelor scriptie is onderzoek gedaan naar het WK Hockey 1998. De centrale vraag in dit onderzoek luidde: In welke mate heeft het WK Hockey 1998 invloed gehad op de groei van georganiseerde hockeydeelname in Nederland? Hoewel het WK Hockey veel minder invloed heeft gehad dan het beleid van de KNHB, was het evenement wel het startsein voor de groei van georganiseerde hockeydeelname in Nederland. Hoewel deze groei anders ook had plaatsgevonden, ontstond er een stroomversnelling die alle verwachtingen te boven ging. Geconcludeerd kan dan ook worden dat het WK Hockey invloed heeft gehad op de groei van georganiseerde hockeydeelname in Nederland doordat het de hockeysport populair maakte; het beleid van de KNHB deed de hockeysport groeien. Op deze manier was het WK Hockey 1998 niet de oorzaak tot de groei van de georganiseerde hockeydeelname in Nederland, maar wel de aanleiding.

Literatuurverwijzing: Groen, P. (2013). Het WK hockey 1998: een onderzoek naar de mate van invloed van het WK hockey 1998 op de groei van georganiseerde hockeydeelname in Nederland. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

Omschrijving