Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Jongeren Op Gezond Gewicht luidt de gong voor 100 JOGG-gemeenten (2016)

Ieder jaar blijkt het moeilijk om gezonde voornemens vol te houden. Door middel van de JOGG-aanpak werken inmiddels 100 JOGG-gemeenten doorlopend aan het gezonder maken van de leefomgeving van jongeren. Binnen deze gemeenten gaan bestaande lokale initiatieven, maatschappelijke partijen en ondernemers samen aan de slag. Scholen en sportclubs worden gestimuleerd en geholpen om de gezonde keuze aan te bieden in de kantine. JOGG-gemeenten nemen de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas onder de loep om ervoor te zorgen dat deze het beste aansluit bij hun behoeften. En door middel van activiteiten en de inzet van sociale marketing worden zowel ouders als kinderen verleid om meer water te drinken, meer te bewegen en gezonder te eten.

Bij het luiden van de gong waren ook wethouders en buurtsportcoaches uit onder andere Dordrecht, Purmerend en Harderwijk aanwezig. Deze gemeenten lieten in 2015 mooie resultaten zien.

Literatuurverwijzing: (2016). Jongeren Op Gezond Gewicht luidt de gong voor 100 JOGG-gemeenten. Sport & Strategie online.

Omschrijving