Instellingen

Wij maken gebruik van cookies. Lees meer hierover in ons privacybeleid. We respecteren privacy, daarom geven we controle over de manier waarop we met gegevens omgaan.

Altijd actief
 

 

 

 
Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Towards a new, dynamic concept of health

its operationalisation and use in public health and healthcare, and in evaluating health effects of food

Auteur(s): Machteld Huber

De definitie die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert voor gezondheid is verouderd: gezondheid als toestand van ‘compleet welbevinden’. Volgens die opvatting zou praktisch iedereen een patiënt zijn die doorlopend behandeling nodig heeft, stelt Machteld Huber in deze dissertatie. Zij ontwikkelde samen met de Gezondheidsraad en ZonMw een nieuw, dynamisch concept ‘gezondheid’, dat veerkracht en zelfredzaamheid van mensen als uitgangspunt neemt.

Literatuurverwijzing: Huber, M. (2014). Towards a new, dynamic concept of health: its operationalisation and use in public health and healthcare, and in evaluating health effects of food.

Omschrijving