Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Kennisbouwstenen voor professionals die integraal werken in de wijk (2019)

Verschillende vragen over uiteenlopende onderwerpen van diverse doelgroepen. Dat is de uitdagende en dagelijkse praktijk van wijkteams . Maar wat betekent dat voor de kennis – zowel de algemene als specifieke – waarover wijkteams moeten beschikken? Én hoe maken we ontbrekende kennis toegankelijk? Voor het beantwoorden van o.a. deze vragen zijn de kennisbouwstenen ontwikkeld.

Wijkteams komen in contact met veel verschillende doelgroepen. De doelgroepen waarmee het wijkteam het meest in aanraking komt zijn opgenomen in de kennisbouwstenen. Dit zijn ouderen, mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), mensen die laaggeletterd zijn, mensen met een migratieachtergrond, lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekseconditie, queers en anderen (LHBTIQ+) en mensen met een chronische ziekte.

Literatuurverwijzing: Ooms, H., Burg, M. van den, Kooiman, A., & Beckers, M. (2019). Kennisbouwstenen voor professionals die integraal werken in de wijk. Integraal Werken in de Wijk.

Omschrijving