Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Met diëtetiek naar de top van de sport in de Griekse oudheid (2014)

een onderzoek naar de manier waarop Griekse atleten tussen de zesde en vierde eeuw BCE hun prestaties probeerden te verbeteren met behulp van medische diëtetiek

Het doel van dit onderzoek was te bekijken hoe Griekse atleten tussen de zesde en vierde eeuw BCE probeerden hun prestaties te verbeteren met behulp van medische diëtetiek. Om tot een antwoord te komen op deze vraag was het van belang te kijken naar aspecten die invloed konden hebben op deze prestaties: de invloed van de sport en de geneeskunde op de Griekse samenleving en de link tussen medische diëtetiek en Griekse sporters. Een ding is duidelijk wanneer wordt gekeken naar de Griekse oudheid: sport was onderdeel van de samenleving. Allerlei schrijvers hebben hun mening gegeven over sport in de Griekse oudheid, van de dichter Homerus en de artsen uit het Hippocratisch Corpus tot filosofen als Plato en Aristoteles.  

Literatuurverwijzing: Sande, W. van de (2014). Met diëtetiek naar de top van de sport in de Griekse oudheid: een onderzoek naar de manier waarop Griekse atleten tussen de zesde en vierde eeuw BCE hun prestaties probeerden te verbeteren met behulp van medische diëtetiek. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam.

Omschrijving