Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Motiveren en coachen van gezond gedrag (2020)

Auteur(s): Jan Middelkamp

Regelmatig bewegen en trainen levert voordelen op voor de gezondheid. Toch blijft het voor mensen lastig om voldoende en langdurig te bewegen. Er zijn indicaties dat ongeveer 50% van alle mensen binnen de eerste zes maanden stopt, geheel of gedeeltelijk, met hun trainingsprogramma. Dit patroon zie je ook bij een voedingsprogramma of een behandeling bij een fysiotherapeut. Het motiveren en coachen van gezond gedrag zijn daarom belangrijk.

In dit boek Motiveren en coachen van gezond gedrag wordt een breed scala aan strategieën en praktische tools weergegeven, gebaseerd op wetenschappelijke theorieën en onderzoeken. In veertien hoofdstukken worden onderwerpen behandeld gerelateerd aan training, voeding en levensstijl, samen met meer specialistische onderwerpen als communicatie en de rol van technologie om motivatie en gedragsverandering te ondersteunen.

Het boek ondersteunt professionals in gezondheid, fitness en sport om meer leden, patiënten, cliënten en klanten actief te krijgen en te houden. Voor studenten zijn per hoofdstuk testvragen en opdrachten toegevoegd, zodat de kennis direct kan worden getoetst en toegepast.

Literatuurverwijzing: Middelkamp, J. (2020). Motiveren en coachen van gezond gedrag. Den Bosch: BlackBoxPublishers.

Fysieke exemplaren

Organisatie Plaatsingskenmerk Status
Mulier instituut GEZO-0141 Beschikbaar

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek:

Mulier instituut
tel: 030-7210220
e-mail: info@mulierinstituut.nl

Omschrijving

 • Jaar:
  2020
 • Plaats:
  Den Bosch, Brussel
 • Uitgever(s):
  BlackBoxPublishers, EuropeActive
 • Collatie:
  p. 363 ISBN: 9789083013480
 • Mediumsoort:
  Boek
 • Trefwoord(en):