Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Onderzoeksrapportage impact Dutch Grand Prix Zandvoort 2021 (2022)

economische en sociale impact van de Dutch Grand Prix voor bezoekers, bewoners en bedrijven

De gemeente Zandvoort en de organisatie van de Dutch Grand Prix hebben Breda University of Applied Sciences (BUas) gevraagd om de economische, sociale en maatschappelijke impact van het evenement Dutch Grand Prix en haar side events (zoals verenigd in Zandvoort Beyond) te onderzoeken. Dit onderzoeksrapport geeft de resultaten weer en licht toe hoe tot deze resultaten gekomen is.

Het onderzoek is uitgevoerd met gestructureerde vragenlijsten afgenomen onder bezoekers van het circuit, bezoekers aan het dorp Zandvoort, bewoners van Zandvoort, ondernemers van Zandvoort. Daarnaast is aanvullende informatie opgevraagd bij de organisatie van de Dutch Grand Prix, Stichting Zandvoort Beyond, Zandvoort Marketing en de gemeente Zandvoort.

Literatuurverwijzing: Zegers, K., Klijs, J., Vlems, F., Ratgers, L., & Graaf, J. van de (2022). Onderzoeksrapportage impact Dutch Grand Prix Zandvoort 2021: economische en sociale impact van de Dutch Grand Prix voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Breda: Breda University.

Omschrijving