Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Plezier centraal in waardering leden voor hun sportvereniging (2017)

Auteur(s), Organisatie(s): Patrick Rijnbeek, Kenniscentrum Sport

‘Plezier’ wordt het vaakst genoemd als waarde die mensen toekennen aan het lidmaatschap van een sportvereniging. Dat ontdekten onderzoekers van de HAN.

Wat waarderen de mensen die lid zijn van een sportvereniging het meest aan hun lidmaatschap? En hoeveel zijn ze bereid daarvoor te betalen? Als je dat weet, dan kun je daar als sportbestuur op inspelen met je beleid. Een onderzoek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) naar de waarde en effecten van het sportlidmaatschap levert een heel mooie conclusie op: de waarde die leden toekennen aan hun lidmaatschap hangt het meest samen met de factor ‘plezier’.

Sinds enkele jaren doet de HAN onderzoek naar de bereidheid van mensen om te betalen voor hun lidmaatschap van een sportvereniging. Onderzoekers stellen aan sporters de eenvoudige vraag: ‘Wat is jou het lidmaatschap van je vereniging waard?’

Lees het hele artikel op allesoversport.nl.

Literatuurverwijzing: Rijnbeek, P., & Kenniscentrum Sport (2017). Plezier centraal in waardering leden voor hun sportvereniging. Allesoversport.nl.

Omschrijving