Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jeugdleden in de sport (2018)

kwalitatief onderzoek naar visie en aanpak van vertrouwenscontactpersonen en trainers met betrekking tot seksueel grensoverschrijdend gedrag op sportverenigingen

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een maatschappelijk probleem omdat de veiligheid van de jeugdsporter niet altijd gewaarborgd is. In dit onderzoek lag de focus op de visie en aanpak van vertrouwenscontactpersonen en trainers als het gaat om preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag op sportverenigingen. Het doel was inzicht verkrijgen in deze visie en aanpak en vervolgens implicaties te formuleren voor het actieplan van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant om bij te dragen aan de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Literatuurverwijzing: Bijsterbosch, D., & Harn, E. van (2018). Preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jeugdleden in de sport: kwalitatief onderzoek naar visie en aanpak van vertrouwenscontactpersonen en trainers met betrekking tot seksueel grensoverschrijdend gedrag op sportverenigingen. Harn, E. van; Bijsterbosch, D..

Omschrijving