Spring naar content
Terug naar de kennisbank

Verslag expertmeeting bezoekersaantallen op 14 mei 2018 (2018)

Verslag van de Expertmeeting bezoekersaantallen op 14 mei 2018.

In samenwerking met Kenniscentrum Sport, en onder de vlag van de WESP, organiseerde Meerwaarde Open Onderzoek deze bijeenkomst.

Het doel van de bijeenkomst is om aanbieders en ervaren gebruikers van meetmethodes van bezoekersaantallen bijeen te brengen. We hopen daarmee een stap te zetten naar een WESP richtlijn en/of keurmerk. Deze moet, net als andere WESP richtlijnen, garanties bieden aan gebruikers over de betrouwbaarheid van de uitkomsten.

De aanleiding voor de bijeenkomst is een rapport over 16 evenementen in Den Haag waarbij gebruik gemaakt is van GSM data voor het meten van bezoekersaantallen. Na publicatie van dit aanvankelijk geheime rapport is de nodige discussie ontstaan over de betrouwbaarheid van dergelijke methodes.

De bijeenkomst heeft het karakter van een expertmeeting, dat wil zeggen dat de genodigden geselecteerd worden op basis van kennis van en ervaring met dit thema. Het is de bedoeling dat vrijwel alle aanwezigen een korte toelichting voorbereiden en in een korte bijdrage hun standpunten en ervaringen delen.

Literatuurverwijzing: (2018). Verslag expertmeeting bezoekersaantallen op 14 mei 2018. Werkgroep Evaluatie SPortevenementen (WESP).

Omschrijving

 • Jaar:
  2018
 • Uitgever(s):
  Werkgroep Evaluatie SPortevenementen (WESP), Kenniscentrum Sport
 • Collatie:
  5 p.
 • Mediumsoort:
  Verslag
 • Trefwoord(en):