Spring naar content

7 december: Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties

Donderdag 7 december vindt in Bunnik de Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties plaats. Voor: buurtsportcoaches, beweegcoaches, combinatiefunctionarissen onderwijs, clubkadercoaches/ verenigingsmanagers/ sportparkmanagers, cultuurcoaches en coördinatoren sport en preventie.

Vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen zijn we betrokken bij onderstaande workshops. Voor meer informatie en aanmelden, check de website sportindebuurt.nl.

Wat is de impact van de inzet van buurtsportcoaches?

– Lilian van den Berg
Buurtsportcoaches worden ingezet om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. Het is belangrijk om te laten zien welke activiteiten er worden uitgevoerd, wat daar de resultaten van zijn en ook op welke wijze deze activiteiten bijdragen aan de beleidsdoelstellingen van de gemeente. Goede monitoring is hiervoor essentieel. Wil je meer weten over hoe je de impact van de inzet van buurtsportcoaches inzichtelijk maakt? Tijdens deze sessie krijg je een kijkje in de keuken van monitoring.

Wat kan jij als cultuur-/buurtsportcoach doen voor een betere mentale gezondheid?

– Joep Goessens & Finn Minke (LKCA)
Aan de hand van enkele voorbeelden lichten we toe welke rol jij kunt spelen om mentale gezondheid te bevorderen. Haal tips en inspiratie uit de verhalen van je collega’s en laat inwoners in beweging komen met hun hersenen, hart en lichaam. 

Sportieve kansen voor iedereen: overwinnen van sociaal-economische uitdagingen

– Jamilla Vervoort
De ongelijkheid in sport- en beweegdeelname naar sociaal-economisch milieu is groot. In de workshop kijken we naar de aspecten die hierin een rol spelen. Dat gaat veel verder dan de financiële kansen om sport- en beweegparticipatie mogelijk te maken. Met een voorbeeld vanuit de ondernemende sport kijken we o.a. hoe je het sociale en culturele (waar pas ik?) kapitaal kunt versterken.

Ieder kind moet met plezier kunnen sporten

– Roos Verhoeven (Sportbedrijf Arnhem) en Laura Butselaar
Sport kan een krachtig middel zijn om levensvaardigheden te ontwikkelen. Maar hoe zorgen we ervoor dat sport een positieve en betekenisvolle ervaring is voor kinderen, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau? In de workshop verkennen we de fundamenten van een pedagogisch sportklimaat waarbij we inzoomen op een sociaal veilige sportomgeving. Sportbedrijf Arnhem deelt praktische ervaring over hoe zij deze principes in de praktijk brengt.

Beweegvriendelijke omgeving: de bewoner centraal

– Mieke Hansen-Hilhorst (Bunnik Beweegt), Anton Stoter & Erik Puyt (Team Sportservice) & Dianne Scholte
Sinds de coronapandemie is het gebruik van de openbare ruimte als plek om te bewegen en te sporten fors toegenomen. Er zouden inmiddels wel eens meer Nederlanders kunnen zijn die daar sporten, dan op een verenigingssportcomplex of in een commerciële sportorganisatie. De opmars van sporten en bewegen in de openbare ruimte is van groot belang voor het werk van buurtsportcoaches. Deze sessie gaat in op de rol van de buurtsportcoach in het BVO-model. Met interactieve werkvormen en mooie voorbeelden.

Start(V)aardig: onderzoek naar de beweegvaardigheid van kleuters

– Pim Koolwijk (Haagse Hogeschool)
Jong geleerd = oud gedaan. Maar hoe pak je het lesgeven aan jonge kinderen (4-8-jarigen) nu aan? Tijdens deze interactieve workshop worden praktische tips gegeven voor het opstellen van de ideale les voor jonge kinderen. Uitgangspunt voor deze workshop zijn de uitkomsten van het Start(V)aardig-onderzoek, een grootschalig onderzoek naar de beweegvaardigheid van jonge kinderen.

Aanmelden doe je op de website sportindebuurt.nl.