Spring naar content

Aan de slag met beweegbeleid binnen de kinderopvang

Door vroeg te investeren in bewegen, leg je de basis voor een gezond en actief leven. Als kinderopvangorganisatie kun je het beweeggedrag en daarmee de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Dit vastleggen in beleid is belangrijk. Hoe je daarmee aan de slag gaat, ontdek je in dit Beweegbeleid kinderopvang.

Maak als kinderopvangorganisatie hét verschil

Veel jonge kinderen brengen regelmatig tijd door op de kinderopvang. Kinderopvangorganisaties spelen daarom een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen. Veel en gevarieerd bewegen levert een essentiële bijdrage aan een goede motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Daar kun je als kinderopvangorganisatie hét verschil maken! Maar hoe pak je dat aan? Het begint met een goed beweegbeleid, alleen hoe ontwikkel je dat? En hoe enthousiasmeer je vervolgens collega’s om hiermee aan de slag te gaan?

Nieuw: Beweegbeleid kinderopvang

Om op dit soort vragen een antwoord te geven en de praktijk verder te helpen, hebben we de online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ ontwikkeld. Dit helpt je als organisatie een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen die je vervolgens concreet uitwerkt in doelen en activiteiten. Zo creëer je structureel samenhang in de activiteiten en is het voor medewerkers duidelijk hoe je als organisatie te werk gaat. Ook helpt een beweegbeleid jouw organisatie in de profilering naar ouders en samenwerkingspartners.

Meer weten?

Bezoek de productpagina Beweegbeleid kinderopvang en benut de kansen binnen jouw organisatie.

afbeelding beweegrichtlijnen test

Wil jij deze updates voortaan direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de Kennisupdate Jeugd!