Spring naar content

Database vernieuwd: vind de sport- en beweeginterventie die bij jouw doelen past

Ben je namens je gemeente of organisatie op zoek naar een aanpak die jou helpt om je doelen te realiseren? In de database sport- en beweeginterventies vind je aanpakken die collega’s in het land al succesvol hebben ingezet. De database is onlangs vernieuwd, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is geworden.

De vernieuwde database – met verbeterde filters en relevantere zoekresultaten – vind je hier.

Erkende interventies

Veel organisaties, professionals, willen bewegen stimuleren of sport inzetten om sociaal maatschappelijke doelen te realiseren. Maar hoe weet je welk programma werkt? Erkende interventies zijn goed uitgewerkte interventies, die zich in de praktijk bewezen hebben en door onafhankelijke professionals zijn beoordeeld. Door het inzetten van een erkende interventie hoef je als professional niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

Het beoordelen en erkennen van een interventie gebeurt op drie verschillende niveaus: Goed beschreven, Goed onderbouwd en Effectief. Interventies die onlangs erkend zijn, zijn FitKids, Bewegen met nijntje en Super COOL! Verder is OldStars Sport doorgegroeid van Goed Beschreven naar Goed Onderbouwd.

Jouw interventie laten erkennen?

Ben je eigenaar van een sport- en beweeginterventie en wil je die laten erkennen? Lees hier wat je daarvoor moet doen en hoe de beoordeling werkt.