Spring naar content

Door kennis beter presteren in de parasport

Vandaag start in Rotterdam de eerste editie van de European Para Championships 2023. Dit multisport evenement combineert – voor het eerst – de Europese kampioenschappen van tien parasporten op één plek.

European Para Championchips

Van 8 tot 20 augustus kun je in de hele stad genieten van boccia, goalball, VI judo, parabadminton, parahandboogschieten, paraschieten, parataekwondo, parawielrennen, rolstoeltennis en rolstoelbasketbal. Ook veel Nederlandse topsporters komen in actie, want er zijn kwalificatiepunten of zelfs directe kwalificatie te verdienen voor de Spelen in Parijs in 2024.

Beter presteren door kennis

Hoewel we de prestaties van de Nederlandse sporters nog moeten afwachten, weten we wel dat Nederland de ambitie heeft om toonaangevend te zijn in de ontwikkeling van de Paralympische sport. Als we de prestaties willen verbeteren, vraagt dat om goede samenwerking tussen kennisinstellingen en topsportprogramma’s.

Paralympic Science Support

Paralympic Science Support NL is een nieuw initiatief dat structurele samenwerking initieert tussen Nederlandse kennisinstellingen en Paralympische topsportprogramma’s. Dat doet het enerzijds door onderzoek en innovaties te bevorderen. En anderzijds door coaches en staf actief te ondersteunen, als aanspreekpunt voor hun vragen.

Paralympic Science Support faciliteert uitwisseling van kennis door het ontwikkelen van een kennisbank. Met daarin expertise op het gebied van bijvoorbeeld classificatie, aanpassingen in de trainingen, sporthulpmiddelen of technologische ontwikkelingen.

Netwerk zoekt experts!

Paralympic Science Support NL werkt graag samen met enthousiaste experts. Of je nu gespecialiseerd bent in biomechanica, fysiologie, psychologie, technologie of productontwikkeling: jouw expertise is van onschatbare waarde. Neem voor meer informatie contact op met eline.blaauw@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Foto: European Para Championchips